Događaj posvećen ženama i ženskom zdravlju počinje 6. 5. 2022. na temu hormonske kontracepcije i njenog utjecaja na zdravlje žene. Žene će razumljivim objašnjenjima naučiti kako djeluju hormonalni kontraceptivi, pripadaju li one rizičnim skupinama, kako prepoznati nuspojave te što učiniti da ih smanje ili potpuno izbjegnu

konferencija sve o piluli

S ciljem edukacije žena i širenja tjelesne pismenosti, od 6. do 8. svibnja 2022. organizira se 4. po redu online konferencija "Vrijednost žene - Sve o piluli" kako bi žene kroz 8 stručnih predavanja dobile cjelokupnu sliku o indikacijama i kontraindikacijama, benefitima, nuspojavama i mogućim rizicima hormonalnih kontraceptiva. 

Hormonalna kontracepcija se, osim za kontracepciju, koristi i kao lijek za endometriozu, sindrom policističnih jajnika te druga stanja povezana s neregularnostima menstrualnog ciklusa, a iskustva žena pokazuje da prilikom propisivanja te terapije, nismo adekvatno informirane. To je lijek koji ima svoje indikacije, ali i kontraindikacije, nuspojave i rizike o kojima se malo govori pa žene ili se boje koristiti hormonalnu kontracepciju, ili zanemaruju ozbiljnost tih kontraindikacija, nuspojava i mogućih rizika te ne poduzimaju potrebne mjere opreza i kontrole. Rizici su, nažalost, potencijalni po opće zdravlje i nuspojave osim na reprodukciju i seksualnost, mogu biti i na srce i krvne žile, živčani sustav, imunitet, ali i mentalno i metaboličko zdravlje. Uz adekvatne mjere, ti se rizici mogu izbjeći ili minimizirati.

Paket od 8 predavanja s bonusima je već u pretprodaji, a one koje nisu sigurne treba li im ova edukacija mogu tijekom vikenda 6. 5. - 8. 5. 2022. čak tri od 8 predavanja poslušati besplatno i onda odlučiti o kupovini paketa. Raspored besplatnih predavanja i popis svih tema i predavačica, dostupan je na web stranici organizatorice Maje Obrovac Glišić, mag. nutr., www.majaog.com.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.