Okrepljujuć i blagotvoran zeleni čaj zbog svoje je titule jednog od najjačih antioksidanasa, obavezan napitak za još uspavana jutra ili trenutke opuštanja. No, njegova moć ne djeluje samo iznutra, već je itekako primjenjiva i izvana

zeleni čaj1. Smanjuje nadutost očiju

Ako ste dan ranije pretjerali s dugotrajnim radom za računalom ili ste u sretnijem slučaju tulumarili malo duže nego što ste navikli, namočite blazinicu u zeleni čaj i ostavite je 10 minuta na kapcima. Tako će se oči osvježiti, a pogled potpuno razbistriti.

2. Smiruje kožu

Predugo ste boravili na suncu bez primjerene zaštite? U bočicu s raspršivačem ulijte zeleni čaj te ga poprskajte po oštećenoj koži. Zbog svog antibakterijskog svojstva, zeleni čaj možete upotrijebiti i kao antiseptički sprej za različite iritacije na koži.

3. Blagotvoran je za zube

Zeleni čaj sadrži fluorid zbog čega je izvrstan za održavanje zdravlja desni i zubiju. Također se može koristiti kao tekućina za ispiranje usne šupljine i za suzbijanje lošeg daha.

4. Ublažava upaljeno grlo

Antivirusno svojstvo čini ga idealnim lijekom za prevenciju nuspojava gripe i prehlade. Već samo grgljanje zelenim čajem smanjuje grlobolju.

5. Izvrsno djeluje na kosti

Visoki postotak minerala u kiselinama zelenog čaja čine ga bitnim sastojkom za održavanje zdravih kostiju.

6. Osvježava zrak

Listići zelenog čaja poznati su po svojstvu upijanja mirisa. Želite li se riješiti neugodnog i ustajalog mirisa, u sobu ili hladnjaku, stavite posudicu s listovima zelenog čaja.

7. Umirujuć za stopala

Umorne noge osvježiti ćete čajem koji čak može spriječiti pojavu gljivičnih infekcija.

 

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.