Dokumentarni film "Posjet čovječuljka" bit će prikazan 15. veljače 2010., u CineStaru Branimir centra u 17 sati, u dvorani 1. Svjedoči o borbi umjetnice Biserke Dunić protiv karcinoma dojke, koju u Hrvatskoj i svijetu svakodnevno prolazi velik broj žena

rak dojke, ruzicasta vrpcaFilm je snimljen u produkciji "Istra filma" Rijeka, a uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Autori putem filma žele pružiti podršku i vjeru u pozitivan ishod borbe protiv teške dijagnoze, pokušavajući senzibilizirati javnost za preventivno djelovanje kako bi se širenje i posljedice ove bolesti bitno umanjile.

Biserka Dunić, umjetnica iz Rijeke, zaljubljena u život, 2000. godine oboljela je od karcinoma dojke. Suočena s teškom bolešću, operacijama i brojnim terapijama ova se hrabra žena pretvorila u glasnogovornicu životnog optimizma. 2003. godine iz tiska je izašla njena knjiga "Čovječuljak me je posjetio - dnevnik jedne bolesti", u kojoj iskreno i toplo progovara o svojoj bolesti. 

Biserka Dunić podsjeća na okolnosti nastanka svoje knjige: "Osnovna motivacija za pisanje bila mi je ta da ukoliko barem jedna žena pročita moju knjigu i napravi mamografiju na vrijeme, to ima smisla. Bolest se, naime, ne događa nekom drugom. Isto tako, od ove se bolesti umire, ali i ostaje živ. Moja knjiga otišla je i u svijet i reakcije su vrlo pozitivne. Poruka knjige i filma je namijenjena ženama, ali i muškarcima. To je poziv da dublje pogledamo u sebe!"

Prihodom od dosadašnjih promocija knjige (cijena: 50 kn), autorica je pomogla uređivanju prostora Zavoda za onkologiju/ Odjel kemoterapije/ KBC Rijeka, te brojnim predavanjima pruža snagu ženama koje su se našle na putu teškog izazova kao što je borba s karcinomom dojke.

Ulaz na projekciju filma i predavanje o karcinomu je slobodan.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.