S prvim danima srpnja na zagrebačke ulice stiže Zagrebarium, neobičan kostimirani razgled glavnog grada. Ovaj obilazak predstavlja zagrebačke atrakcije kroz prizmu fantastike i budi duh starog Zagreba. To je zbirka sjećanja na ubrzan rast grada krajem 19. i početkom 20. stoljeća, na velike hrvatske znanstvenike i izumitelje, stare obrte, industrijsku baštinu, nevjerojatne događaje i pokoje praznovjerje

zagrebarium

Ova novost iz radionice Secret Zagreb Walks nastojat će biti malen, ali pozitivan primjer održivog turizma. Kroz zanimljive priče će ukazivati na lokalne umjetnike, tradicijske obrte, bogatu povijest i manje poznate muzejske kolekcije.

zagrebarium

Povodom rođendana i nacionalnog dana Nikole Tesle, jednog od velikih umova o kojima se govori na Zagrebariumu, 10. srpnja 2014. organizirana su dva besplatna ogledna vođenja na hrvatskom jeziku u 10:00 i 13:00 sati, uz obaveznu najavu na info@zagrebarium.com. Razgledi za posjetitelje Zagreba na engleskom dostupni su svakodnevno.

zagrebarium

Organizator Zagrebariuma i drugih pomaknutih turističkih razgleda glavnog grada pod zajedničkim imenom Secret Zagreb Walks je tvrtka Kazivačica iz Zagreba, koja se bavi kulturnim turizmom i interpretacijom baštine. Dosad najpoznatiji proizvod tvrtke je Opsjednuti Zagreb, obilazak mračnih i mističnih tajni glavnog grada.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.