U svom novom romanu "Ljubav između korica", poznati katalonski pisac, novinar i glazbenik Francesc Miralles, donosi svježu i zanimljivu priču o tajanstvenim nitima ljubavi koja čitatelja tjera na razmišljanje o životu i sudbini. Kao i u drugim Mirallesovim djelima i ovaj roman u početku je tek jednostavna priča, ali način na koji je autor razvija pretvara je u višeslojni roman u duhovnom i refleksivnom smislu. Mnogo je dijaloga, rečenica i misli koje čitatelja tjeraju da promisli o različitim temama, kao što je sudbina te s njome povezane teme ljubavi i sreće

ljubav između korica

Sedamnaestogodišnji Josan nakon depresivne epizode, provodi ljetne praznike s djedom u hotelu na obali. Tijekom poslijepodnevne sieste ispod madraca nalazi dnevnik poput onih starinskih dnevnika što ih je sačuvala njegova baka. Na kožnatim koricama netko je napisao srebrnastim nalivperom: Arohin dnevnik. Fasciniran tim pronalaskom Josan provodi dane čitajući dnevnik nepoznate djevojke, čije ga misli sve više opčinjavaju do te mjere da je odluči potražiti, pogotovo nakon što, skrivenu u koricama dnevnika, pronađe i Arohinu fotografiju na čijoj poleđini piše: „Potraži me i naći ćeš sebe."

O autoru: Francesc Miralles (Barcelona, 1968.) katalonski je pisac, novinar i glazbenik. Diplomirao je njemačku filologiju i novinarstvo, specijalizirajući se u psihologiji i duhovnosti. Autor je brojnih knjiga za djecu i mlade, nekoliko romana za odrasle među kojima je najviše uspjeha imala Ljubav malim slovima (Amor en minúscula, 2006.) prevedena na nekoliko jezika. Njegova najznačajnija prozna djela su Un haiku para Alicia (nagrada Gran Angular, 2002.) i Interrail (nagrada Columna Jove, 2007.). Ljubav između korica (El cuaderno de Aroha, 2013.) najnoviji je od nekolicine romana za mlade, a u nas je preveden i uzbudljivi roman Retrum.

Roman "Ljubav između korica" sa španjolskoga je prevela prevoditeljica Tamara Horvat Kanjera, a dostupan je u svim knjižarama u izdanju nakladničke kuće Znanje po cijeni od 69,00 kn.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.