Izdavačka kuća Sonatina objavila je svoj prvi triler, prepun obrata i uzbuđenja. Jedan slučaj progoni detektiva Matta Ballarda tijekom cijele karijere. Nakon mnogo godina, čini se da se ubojica vratio, a ovaj put lovina je Matt

knjiga tjedna

U vrijeme kad je Matt Ballard započinjao karijeru, na istom su području zabačenog i sumornog Gibbet Fena ubijena tri dječaka. Kada glavni osumnjičenik pogine u prometnoj nesreći, prestanu i ubojstva. No Matt se nikada nije zadovoljio činjenicom što mu se krivnja nije dokazala, a crv sumnje da je ubojica i dalje na slobodi ne daje mu mira. Dvadeset i pet godina poslije, Matt u neoznačenoj kuverti dobiva fotografiju koja prikazuje mjesto zločina u Gibbet Fenu. Štoviše, fotografija je snimljena prije samog zločinačkog čina.

Pristižu i nove fotografije, a sve su one povezane s ubojstvima iz prošlosti kao i Mattovom intimom koju on brižno skriva od pogleda javnosti. Tada se dogodi novo ubojstvo sa svim glavnim značajkama koje to ubojstvo povezuju s onima iz prošlosti. I dok slučaj postaje sve zamršeniji, a istraga kao da tapka u mraku, sve se više nameće pitanje – ubojica se doista vratio ili je riječ o inteligentnom, opasno bolesnom imitatoru čiji je cilj uništiti Mattov život i ugled?

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.