U povodu suradnje  ikone stila Iris Apfel, koja je prošle godine proslavila svoj stoti rođendan i brenda H&M, na prozore kioska ponovno će se vratiti novine, a njegovu posebnost dodatno će naglasiti šarenilo i neonski znakovineonski znakovi koji će na njega skrenuti pažnju prolaznika 

hm iris apfel kiosk centar zagreba

Svaki put nam zaigra srce kada vidimo da je netko oteo zaboravu mjesta koja su u nekim davnim vremenima vrvjela životom, a sada zjape devastirana, prazna i napuštena. Nađete li se u središtu grada, prošetajte do križanja Klaićeve ulice i Trga Republike Hrvatske i uživajte u pogledu na kiosk koji se tamo nalazi, a koji ponovno dobiva pažnju koju zaslužuje. Suradnja ikone stila Iris Apfel, koja je prošle godine proslavila svoj stoti rođendan, i brenda H&M, na prozore kioska ponovno je vratila novine, a njegovu posebnost dodatno su naglasili šarenilo i neonski znakovi.

hm iris apfel kiosk centar zagreba

Napušteni kiosk, na raskrižju Klaićeve ulice i Trga Republike Hrvatske u nekim je davnim danima služio kao tramvajska postaja, a zatim kao mjesto gdje smo, u prolazu, kupovali dnevne novine. Premda na istoj adresi nepokolebljivo stoji već više od stoljeća, kiosk na uglu Klaićeve odavno nema stari sjaj. Tirkizna boja odavno je izblijedjela, a prozori su ugostili usputne grafite. Premda lijep i posve drugačiji od svih drugih zagrebačkih kioska, njegov sadašnji izgled svjedoči o nemilosrdnom protoku vremena i tome kako jedno kultno mjesto u gradu može postati gotovo nevidljivo. No, legendarni zagrebački kiosk dobit će novo ruho kakvo zaslužuje.

hm iris apfel kiosk centar zagreba

U povodu suradnje ikone stila Iris Apfel, koja je potkraj prošle godine proslavila stoti rođendan, i modnog brenda H&M, na prozore kioska ponovno će se vratiti novine, a njegovu posebnost dodatno će naglasiti šarenilo i neonski znakovi koji će na njega skrenuti pažnju prolaznika. Ljepotu starog i zaboravljenog kioska istaknut će ilustracije Filipa Jerkovića koncipirane kao naslovnica i stranice magazina s osebujnom Iris Apfel u glavnoj ulozi, kao i djelić njezine sjajne kolekcije koju je kreirala za H&M. Novo ruho ovog kultnog mjesta savršen je odraz svega onoga što je Apfel željela poručiti svojom kolekcijom, ali i svega onoga što modnom svijetu predstavlja njezina unikatna persona. 

hm iris apfel kiosk centar zagreba

Kroz mantru "više je više, manje je dosadno" i svojom osebujnom osobnošću, Iris ne mareći za pravila sivom svijetu daje šarenilo, unosi dašak života u svakodnevicu koja se ponekad čini dosadnom i skreće pozornost na to da trebamo uživati u sitnicama. U šarenom kiosku pored kojeg ćemo proći, a koji dotad nismo primjećivali, u ekscentričnim naušnicama koje će nam uljepšati dan, zelenoj krznenoj jakni koju ćemo prebaciti preko outfita zato što nas raduje, i pritom se nećemo obazirati na pravila... 

hm iris apfel kiosk centar zagreba

Šareni kiosk oživjet će zagrebačke ulice, baš kao što će ulice zašareniti ekscentrična kolekcija puna upečatljivih detalja koju je za H&M kreirala Iris Apfel - ulicama će pokloniti dašak svog unikatnog stila, ali i mnogo nepobjedive životne energije koju svi priželjkujemo. Kolekcija će biti dostupna na www.hm.com od 31. ožujka 2022.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.