Neobični mirisi i zanimljivi okusi zavladali su kuhinjom nakon što su ponajbolji korejski kuhari podijelili svoje vještine, dugogodišnje umijeće i provjerene recepte s kulinarskim timom hotela Esplanade. Zadovoljivši istančane korejske nepce, Esplanade je postao prvi hotel u Hrvatskoj koji u svojoj stalnoj ponudi gostima nudi korejska jela

esplanade_korejskispecijaliteti_velika

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj, u Smaragdnoj dvorani, prije nekoliko mjeseci, organiziran je veličanstveni Festival korejske kuhinje na kojemu je, uz plesne i taekwondoo performanse, uvaženim gostima predstavljena i tradicionalna korejska kuhinja. Tada je čak pet korejskih kuharica, među kojima i predsjednica Instituta korejske hrane i vodeća šefica Kraljevske kuhinje u Koreji, Sook-JA JOON, pripremalo specijalitete za uzvanike. Esplanadina ekipa kuhara iskoristila je jedinstvenu prigodu da iz prve ruke nauči kako se pripremaju slasni korejski specijaliteti, a gotovo tjedan dana trajala je škola korejske kuhinje.

Ima zaista zanimljivih procesa pripreme hrane s kojima se prije nismo susreli i moram priznati da je ovo bila jedinstvena prilika naučiti kako se pripremaju korejska jela. Zbog toga smo jako zahvalni Veleposlanstvu Republike Koreje koje nam je omogućilo ovo divno iskustvo. Vjerujem da će kombinacija svježih sastojaka, vatromet boja na stolu te neobični okusi i maštovite prezentacije jela u naš šarmantni Le Bistro privući brojne ljubitelje okusa Dalekog Istoka, rekla je Ana Grgić, Chef de cuisine hotela Esplanade.

esplanade_korejskispecijaliteti_cijela

Korejska kuhinja počiva na filozofiji „kvalitetnom hranom do zdravog tijela i pozitivnog duha“, što je i razlog poznate korejske dugovječnosti i snažnih, vedrih osobnosti. Korejska je hrana užitak za sva osjetila, posebno u vizualnom smislu gdje se spajaju pastelne i vedre boje i pretvaraju u prava umjetnička djela. Na Korejskom jelovniku, koji će biti u stalnoj ponudi Le Bistroa, našli su se tako: Kimchi - tradicionalni korejski prilog od ukiseljenog povrća i raznih pikantnih začina, kašasta slatka juha od buče i meda, slasni bulgogi s junetinom i soja umakom, šareni bibimbap, morski japchae sa staklenim rezancima od batata s plodovima mora te za desert žele od buče sa svježim voćem. Uz to, u ponudi je i Chamisul Soju tradicionalno žestoko piće koje se konzumira prije obroka.

esplanade_korejskispecijaliteti_cijela2

Iznimno sam ponosan na ovu krasnu suradnju s veleposlanikom Suh Hyung-Won i na našu ekipu kuhara koji su usvojili ovu tehniku kuhanja. Esplanade uvijek nastoji biti predvodnik trendova u hotelijerstvu i kulinarstvu te redovito uvodi novitete u poslovanje, prilagođavajući se pritom  potrebama i željama gostiju, ali i onima koji žele nešto egzotično na svojem tanjuru, izjavio je generalni direktor hotela, Ivica Max Krizmanić.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.