Subota 18.5. u hotelu Westin na 17. katu nije bila samo obilježena sunčanim pogledom na Zagreb već i najmirisnijim trenutcima jer je - Parfemska konferencija #mirisnepriče powered by JANA NAILS Zagreb učinila središtem regije za sve parfemske profesionalce i entuzijaste.

parfemska konferencija

Parfemska konferencija #mirisnepriče powered byJANA NAILS pokazala je koliko je bila potrebna kao regionalno događanje jer je okupila 150 posjetitelja, parfemskih entuzijasta, parfumerije, brendove i predstavnike brendova iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. 

Bilo je to događanje koje je dalo sasvim novi pogled na mirisni svijet jer su organizatori kao predavače doveli stručnjake iz različitih područja. Organizator Hrvoje Vukov pod svojim već poznatim projektom #mirisneprice još je jednom pomaknuo granice na parfemskoj sceni. 

Tako je cijenjeni neurolog dr. Filip Đerke održao predavanje na temu „Mozak i parfemi“ što je publika odslušala u jednom dahu.

parfemska konferencija

Ana Valjo, magistrica Fitofarmacije s dugogodišnjim iskustvom rada s dermo kozmetikom (Uriage, SVR, Filorga i dr.) odgovorala je na pitanja povezana s mitovima o mirisima u kozmetici. 

Potom je gospodin Veljko Marton, parfemski poduzetnički autoritet i osnivatelj parfumerija MARTIMEX dao brojne odgovore o svom poslovnom putu od '90ih do danas, ali i predviđanja o razvoju tvrtke i parfemskog svijeta. Otkrio je i informacije koliko MARTIMEX ulaže u širenja na druga tržišta.

parfemska konferencija

Zatim je uslijedio masterclass koji su svi nestrpljivo čekali. Na pozornicu je došao Philip Birkholz, kreativni um niche brenda BIRKHOLZ. Približio nam je viziju brenda ali i ispričao detalje o proizvodnji jednog od najbrže rastućih niche brendova parfema u svijetu. Uslijedila je još jedna pauza koju su svi iskoristili za fotografiranje i druženje s Birkholz parfumerom, a potom je program nastavljen vrlo zanimljivim panelom koji je spojio institucionalnu stručnost i same regionalne proizvođače.

parfemska konferencija

 U ime Hrvatske gospodarske komore kao stručno-poslovne organizacije pridružila se gospođa Jagoda Divić koja je iscrpno i vrlo zanimljivo približila brojke i druge informacije vezano za parfemsku industriju u Hrvatskoj. Isto tako je naglasila kako upravo činjenicom da smo u EU postoje nebrojene mogućnosti za razvoje novih, domaćih brendova ali i njihovo bolje plasiranje na tržišta izvan Hrvatske. Nastavno na tu temu sudjelovali su predstavnici hrvatskog parfemskog niche brenda Sortilége Olfactive Arts ibrenda iz Srbije Like a therapy FRAGRANCE. 

Tomislav i Barbara Kordić ispričali su razvojni put ali i svoje dojmove o proizvodnji u Hrvatskoj, a Marina Ognjenović je osim svoje priče o razvoju i planovima za brend istaknula brojne izazove plasiranja proizvoda u zemlji koja nije članica EU prema EU i drugim tržištima. 

Nakon iznimno kvalitetnog panela o perspektivi Hrvatske i regije na mapi parfemske industrije, a u ime upravo najvećeg regionalnog lanca parfumerija BELODORE priključila se Valentina Žiljak. Kako je naglasila, iako BELODORE nije prvi na naše tržište donio niche parfeme, napravio je najveće iskorake, otvorio vrata najzvučnijim brendovima i time kupcima dao mogućnosti još većeg izbora. 

parfemska konferencija

Uz ukusne zalogaje u pauzi za ručak, posjetitelji su mogli uživati u parfemima koji su bili izloženi kao dio projekta ADRIA PERFUME AWARD koji se zasebno lansirao na kraju programa. Za kraj, Hrvoje Vukov iskoristio priliku za interakciju s publikom kako bi čuo dojmove o izazovima s kojima se susreću parfumerije, brendovi, ali i kupci danas. 

Na kraju programa, posjetiteljima je predstavljen projekt ADRIA PERFUME AWARDS koji okuplja vrhunske brendove iz dizajnerskog i niche parfemskog svijeta, ali i regionalne proizvođače mirisnih kompozicija u različitim oblicima. 

Na linku https://stankoncept.eu/adria-perfume-awards/ možete dati svoj glas za omiljenu mirisnu kreaciju.

Prvu regionalnu Parfemsku konferenciju by JANA NAILS stručno i zanimljivo vodila je Izabela Vrtar koja je uz organizatora Hrvoja Vukova na kraju cijelog programa zahvalila svima na dolasku. Najavila je i planove za nove parfemske susrete za iduću konferenciju s još bogatijim programom, koja bi se trebala održati u Rovinju.

 parfemska konferencija

Svi mi imamo svoje mirisne priče, stoga vjerujemo da ćete pratiti razvoj cijelog projekta Parfemske konferencije gdje su se prvi put kroz jednu platformu okupili  - parfumerije LANA, MARTIMEX, BELODORE, DIVINITY ali i drugi predstavnici brendova kao što su L'Oréal Luxe, BEAUTY PHARMACY, ORBICO BEAUTY, RADIX, PROMANDS SLOVENIJA sa svojim bestsellerima i novitetima.

Tu su i regionalni brendovi Sortilege Olfactive Arts iz Hrvatske, JUNO iz Slovenije kao i Like a therapy FRAGRANCE iz Srbije.

parfemska konferencija

Održavanjem prve regionalne Parfemske konferencije i lansiranjem ADRIA PERFUME AWARDS pokazalo se koliko je velik regionalni interes, ali i mogućnost povezivanja i širenja mirisnih priča.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.