Redateljski prvijenac Eve Kraljević, film "Lijepo mi je s tobom, znaš", od subote, 21. ožujka 2015., počinje se prikazivati u riječkom Art-kinu Croatia i zagrebačkom kinu Europa, a uskoro i u ostalim nezavisnim hrvatskim kinima 

lijepo mi je s tobom, znaš

Prva projekcija 45-minutnog dokumentarca održat će se u riječkom Art-kinu Croatia s početkom u 13 sati, a zagrebačka kino premijera bit će u 18 sati u kinu Europa.

Na nedavno održanom 11. ZagrebDoxu, film Eve Kraljević, koji prikazuje njen odnos sa sestrom Mijom, djevojkom rođenom s  Downovim sindromom, toliko je dirnuo gledatelje da je dobio i nagradu publike. Potaknuti pozitivnim reakcijama i brojnim upitima gdje će se film moći pogledati, produkcijska kuća Hulahop odlučila je film učiniti dostupnim građanima diljem Lijepe naše.

Priča koja je dirnula mnoge nastajala je kroz deset godina, koliko je Eva raznim kamerama bilježila svoj odnos sa sestrom Mijom i simpatične situacije unutar obitelji Kraljević. Kako je sama rekla, tijekom tog razdoblja pokušavala je razumjeti svoj odnos sa sestrom, nadići prepreke koje je pred njih postavilo društvo, strahove i osjećaj srama koji se u njoj budio zbog činjenice da je njena sestra drugačija. Eva je uspjela stvoriti neodoljiv portret dviju sestara koji je uistinu pun veselja, ali i straha, pitanja, nedoumica.

lijepo mi je s tobom, znaš

"Lijepo mi je s tobom, znaš" gledatelji će moći pogledati u redovnom program kina Europe od 21. ožujka do 11. travnja, a u riječkom Art-kinu Croatia od 21. do 27. ožujka.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.