Zagrebačka Stara Vlaška definitivno je postala ulica kolača. Uz, kultne Fine torte i odličnu malu slastičarnicu s londonskim štihom "Cup & Cake", Zagrepčani su prošlog petka, 4. prosinca, u Staroj Vlaškoj dobili još jedno slatko, stajliš i ugodno mjesto za upoznavanje novih slastica, ali i slanih delicija. Meet Mia – moderno je osmišljen brunch & cake bar s posebnim naglaskom na estetiku i fascinantnu profinjenost interijera

meet mia

Ovog smo vikenda posjetili novootvoreni brunch & cake bar Meet Mia, šarmantnu slastičarnicu/zalogajnicu u Vlaškoj 43. Prvo što nas je fasciniralo je besprijekorno uređen prostor – prostran, svijetao, moderan i estetski besprijekoran. Svemu tome, dodani su i raskošni blagdanski ukrasi i detalji, koji pomalo strogoj estetici u sivim i plavim tonovima, daju dodatnu razigranost i toplinu. Iza vizualnog koncepta ovog prostora stoje dvije dizajnerice - Marita Bonačić i Negra Nigoević – kreativke koje potpisuju i interijere poznatih dubrovačkih restorana Pantarul i Barba. U slastičarnici Meet Mia sve je u savršenom skladu – od osvjetljenja, preko namještaja i lustera, do ambalaže za pakiranje kolača te poruka na stolovima.

meet mia

Na masivnim heksagramskim pločicama koje stoje na stolovima te na ambalaži za take-out, naći ćete zgodne fraze koje su zapravo igre riječi nastale iz imena slastičarnice - Sweet to meet you, Meet to sweet you, Meet and Eat, Sweet on Repeat, Meet me outside, Take me out, Let's meet again... Svi ovi detalji i pomno osmišljen koncept čine "Miju" definitivno specifičnim gastro punktom u našem gradu.

meet mia

meet mia

No tko je zapravo Mia koju treba upoznati? Mia je mlada žena koja stoji iza ovog složenog food koncepta – Mia Salman – velika zaljubljenica u francusku kulturu, kulinarsku tradiciju i gastronomiju, koja je završila ZŠEM (Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta) te Kul-In kulinarski institut. Mia je svakako Zagrebu podarila jednu jako zanimljivu novu gastro destinaciju, koja je već prvog vikenda, jedan dan nakon otvorenja, bila dupkom puna. A što sve kod Mije možete jesti? Slatke zalogaje koji prekrasno izgledaju (koji su u subotu predvečer većinom bili rasprodani pa ih nismo mogli temeljito isprobati) te slane zalogaje savršene za brzi međuobrok. Ono što nas je posebno oduševilo je ponuda poznatih francuskih čajeva Dammann. Kuću Dammann, brend izvrsnih čajeva, prije 350 godina osnovala su braća Dammann i ona je do danas ostala sinonimom za čajne infuzije visoke kvalitete te široki izbor prekrasnih okusa - od klasičnih do vrlo osebujnih. Svi vi koji ste strastveni frankofili, jako dobro znate koliko su Dammann čajevi utkani u francusku tradiciju uživanja. 

meet mia

meet mia

U Miju ćemo se svakako vratiti da isprobamo sve što nas je zaintrigiralo, a nije bilo dostupno prvog vikenda njenog rada, te ćemo za sada još malo zažmiriti na zbunjenu i sporu poslugu, koja se još navikava na veliki promet i početak rada. E da, i nek vas ne zbuni činjenica da muški i ženski WC nisu odvojeni – to je mali detalj koji je nas uhvatio nespremne...

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.