Luna Rossa u Preradovićevoj već je neko vrijeme dio gastronomske ponude grada Zagreba, ali oni koji su se ovih dana našli u Preradovićevoj odmah su shvatili da se nešto promijenilo. Naime, ovom ulicom zadnjih nekoliko dana odzvanja talijanski jezik te se šire čarobni mirisi talijanske kuhinje. Promjenom u konceptu, managementu i vlasništvu, Luna Rossa postala je autentična talijanska trattoria
Voditelji trattorije Luna Rossa su Michele Inglese i Fabrizio Affuso, uz pomoć Uga Raffa, savjetnika pri talijanskom ministarstvu za Talijane u svijetu. Kuhinju vode Talijani, chefovi Luca Alfieri iz Rima i Vincenzo Chimenti iz Barija.
Luca Alfieri, talijanski Masterchef s adresom boravka u Zagrebu i pravi Romano de Roma, daje poseban originalni štih ovom restoranu s individualiziranim pristupom gostima, koji se, ako mu obveze u kuhinji dopuštaju, obrati gostima na materinjem talijanskome ili odličnom engleskom jeziku, s obzirom da je godinama radio u San Franciscu.
Osim zvukova i mirisa, Luna Rossa će vas svojim uređenjem odmah s vrata odvesti u Italiju: tradicionalni crveni karirani stolnjaci, fotografije Rima, Venecije i Barija, s njihovim poznatim znamenitostima, rustikalni detalji talijanskog izričaja, detalji koji slave talijanske specijalitete - tjesteninu, maslinovo ulje, vina...
Osim što vas poslužuju Talijani na izuzetno simpatičnom hrvatskom s talijanskim prizvukom i naglaskom, u pozadini svira klasična talijanska glazba. Možemo reći da trattoria Luna Rossa ima sve potrebno da vas prebaci u neku drugu prostorno-vremensku dimanziju, u susjednu državu. No ono što je najvažnije, Luna Rossa poslužuje odličnu kuhinju južne Italije prema izvornoj recepturi.
U Luna Rossi uživaju svi istinski ljubitelji originalne talijanske gastronomije, na primjer, ovdje ćete pojesti pravu pravcatu Carbonaru, s paprom, guancialeom, tj. sušenim svinjskim obrazima, ali bez vrhnja, Calamaratu s pestom i sabljarkom, zatim Pastu tricolore s pestom, cherry rajčicama i mahunama te burratom, Matricianu s guancialeom, rajčicom i originalnim Pecorino romano sirom, Cacio e pepe, razne odrezke te riba na žaru, sva tjestenina je pripremljena al dente i zaista je odlična. Tu su i odlični slatki specijaliteti poput tiramisu espressa, ali i sufflea od pistacija. Iz Lune Rosse najavljuju kako će tjedno uvoditi i nova jela.
beba
@08.03.2016. 10:28 0Oooooo.... treba doći ovdje uživati!!!!!
valen-cia
@08.03.2016. 11:20 1Talijanska kuhinja....njam!
tirzah
@08.03.2016. 14:02 1Može! Talijanska kuhinja uvijek mi paše :)
uci123
@08.03.2016. 18:20 0Baš lijepo izgleda!
Gioia
@08.03.2016. 19:05 0a što dobro izgleda, obožavam te stolnjake, baš je domaća atmosfera.
bubu malla
@09.03.2016. 18:37 0Mene to sve tako vuče na Dalmaciju :D Prefora izgleda i da, stvarno domaći neki štih :)
ileanna
@13.03.2016. 20:02 0Baš lijepo izgleda!
adrix
@07.04.2019. 15:55 0sve vise ugostiteljskih objekata, na sve strane nicu!