Trg bana Jelačića od ovog vikenda ima novu adventsku atrakciju - ručno rađene unikatne skulpture Orašara u natprirodnoj veličini, čije autorstvo potpisuje Mario Miše, hrvatski umjetnik svjetskog glasa. Divovski Orašari dio su projekta Orašar i Kraljevstvo slatkiša, koji donosi najveća hrvatska izdavačka kuća Školska knjiga, a kojom će prostor knjižare Arkadija zasjati u bajkovitom izdanju inspiriranom svjetski popularnom Hoffmannovom bajkom „Orašar i kralj miševa“

orasar, skolska knjiga, zagreb

Orašari će tako biti čuvari vrata koja vode u Kraljevstvo slatkiša i bajkovitog ambijenta kojeg će sve do 08. siječnja 2017. godine besplatno moći obići svi zainteresirani posjetitelji. Uz izloge, koji će biti ukrašeni oslikanim platnima, bajkoviti svijet će u unutrašnjosti knjižare dočarati između ostalog i natprirodno veliki pokloni, kao i candy cane lizalice visoke i šest metara.

orasar, skolska knjiga, zagreb

orasar, skolska knjiga, zagreb

Dva Orašara koji čitaju knjige potpisuje Mario Miše, hrvatski umjetnik koji je svjetsku slavu stekao dizajnirajući, između ostalog, kostime i oglavlja za popularni film Igre gladi, anđeoska krila za Victoria's Secret, suradnjom s Vivienne Westwood na humanitarnom projektu za djecu Anda te renomiranim institucijama kao što su Royal Opera House u Londonu te teatar Colon u Bogoti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.