Kazališna kavana Kavkaz donosi svoju božićnu priču, ispričanu kroz kazališne uloge i likovne instalacije koje je za ovu prigodu osmislila jedna od naših vodećih kostimografkinja 

 

kavkaz-bajka-cijela1

Najljepšu priču o obiteljskom i prijateljskom okupljanju u vrijeme adventa ispričao je u svom baletu P. I. Čajkovski. Onu o kojoj sanjare sva djeca, mala, velika kao i ona odrasla... To je priča o Orašaru, drvenom lutku kojeg djevojčica Klara dobije na poklon pod bor. U  ponoć, kada svi odu na počinak, Klara se vrati po lutka koji, zahvaljujući čarobnjaku Drosselmeyeru, oživi. Orašar povede Klaru u prekrasne svjetove u kojima susreću čudesna bića. 
 kavkaz bajka

Bajka je to koju su jedna od naših vodećih kostimografkinja, Dženisa Pecotić, i njezina suradnica Tihana Cizelj oživotvorile u Kazališnoj kavani Kavkaz, koju su nastanili Vila šećera, Vile cvijeća, Klara, Orašar, zločesti miševi, jedan gradić, jedne saonice i puno snježnih pahulja. A neki su i pobjegli iz Kazališnog puta pa ćete tako vidjeti Klarinu mamu kako se udobno smjestila na vitkom boru i Kralja šećera kako začuđeno promatra iz velike staklene vaze. 

kavkaz bajka

Na originalnom kostimu iz predstave Građanin plemić (kostimografkinja Ana Savić Gecan, HNK Zagreb ) nastanilo se pak jedno veliko društvo Orašara, posebno oslikanih i spremnih namignuti onima koji im se dopadnu. Dženisa i Tihana složile su šumu, ne onakvu o kakvoj Shakespeare govori u Macbethu, već bajkovitu adventsku šumu. Doduše, ta šuma visi naopako i osvijetljena je kako bi pokazala neke putove, možda onakve kakve slika R. Magritte. 
 kavkaz bajka

Kazališna kavana Kavkaz počastila ih je još jednim izvanrednim prostorom, onim koji otkrivate kada se spustite stepenicama u taj njegov najtajnovitiji i najbajkovitiji dio. A tamo vas čeka sjajan portret Miroslava Krleže u izvedbi Zlatka Kauzlarića Atača.

kavkaz bajka

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.