Inicijativa #SPASIME, u suradnji sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA te uz potporu civilnih udruga i organizacija, nastavlja djelovati kako se osigurala pomoć žrtvama obiteljskog nasilja

spasime

Inicijativa #SPASIME i zaklada SOLIDARNA osnovali su Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Glavni cilj Fonda je pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći. Humanitarna večera #SPASIME održat će se u petak, 14. lipnja 2019., u Zagrebu u Hotelu Esplanade, Mihanovićeva 1, s početkom u 18.30 sati.

Na večeri prikupljati sredstava za Fond u sklopu call centra te kroz aukciju umjetničkih djela eminentnih hrvatskih umjetnika koja će njihovi autori dobrovoljno ustupiti i primjerom ukazati na društvenu odgovornost prema sugrađanima u nevolji. Večer će biti upotpunjena i koncertom poznatih hrvatskih glazbenika na kojem će prisustvovati osobe iz javnog i političkog života. Cijelo događanje bit će emitirano uživo na RTL televiziji. Svi građani mogu se priključiti akciji pozivom na broj telefona 060 90 03, a moguće je i izravno uplatiti na žiro račun otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci, IBAN HR8023900011500151640, odnosno donirati putem stranice Indiegogo.

Inicijativu #SPASIME čine Jelena Veljača, Una Zečević Šeparović, Anica Tomić, Jelena Kovačić Solarić, Ana Pecotić, Mirsada Begović i Nerma Mehadžić. Aktivnosti Inicijative usmjerene  su na senzibiliziranje javnosti i nadležnih institucija te na ispunjenje zahtjeva koji su predstavljeni javnosti na prosvjedu 16. ožujka 2019. godine, a premijeru Vlade RH 18. ožujka 2019. godine.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.