Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku obilježit će 16. Noć muzeja, pod temom Zadaće muzeja u uvjetima kriza. Otvorenje će se održati 29. siječnja 2021. godine u 17 sati u Muzeju likovnih umjetnosti, a cjelokupni program moći će se popratiti na Facebook stranici Muzeja

noc muzeja osijek

Muzej likovnih umjetnosti obilježit će 16. Noć muzeja, pod temom Zadaće muzeja u uvjetima kriza, koja će biti predstavljena kao digitalna Noć muzeja. Otvorenje će se održati 29. siječnja 2021. godine u 17:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Uvodnim riječima obratit će se ravnatelj Muzeja likovnih umjetnosti, Eduard Hudolin, predsjednik Moto kluba Osijek, Zdravko Bošnjak te kustosica pedagoginja, ujedno i potpisnica ovogodišnjeg programa, Kristina Delalić Vetengl. Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije, Tatjana Roth svečano će otvoriti ovogodišnju Noć muzeja. Program će se nastaviti emitiranjem sedam programskih sadržaja video uradcima svakih sat vremena, sve do 01:00 h kada će program završiti. Slijedom rečenog, Noć muzeja, osim putem komunikacijskih kanala on-line prijenosom, moći će se posjetiti i na sam dan obilježavanja uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

"Svaka godina novi je izazov. Ova godina je u nama pobudila kreativnost da iz nečega što nas fizički distancira izvučemo najbolje te se okušamo u prezentiranju programa na jedan nov način, koji smatramo da trebamo upražnjavati i kada dođe vrijeme gdje ćemo se ponovno moći družiti u sigurnoj okolini", kaže kustosica pedagoginja Kristina Delalić Vetengl.

Muzej će na dan obilježavanja Noći muzeja zasjati u dosad neviđenom izdanju, pozivat će vas svojom vizualnom projekcijom da zastanete i da vam uljepša šetnju gradom, a sove u prirodnoj veličini dočekat će vas raširenih ruku na Europskoj aveniji. Vidimo se / gledamo se u Muzeju likovnih umjetnosti.

noc muzeja osijek 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.