S dolaskom toplih dana, sigurno ćete suncu (i svijetu) izložiti svoj dekolte, a kasnije, kad dođe ljeto, možda ćete se i sunčati u toplesu. Kako bi grudi bile spremne za pokazivanje - lijepe, čvrste i seksi - na zaboravite na nekoliko jednostavnih vježbi koje možete izvoditi kod kuće

vježbe za čvrste grudi

1. Spajanje laktova na leđima

Stanite uspravno, ruke blago savijte i naslonite dlanove na bokove. Pokušajte međusobno spojiti laktove na leđima i zadržite tu pozu petnaestak sekundi. Učinite to polagano kako biste se fokusirali na istezanje mišića. Ponovite vježbu 10 puta - u dvije serije po 5 puta.

2. Odguravanje dlanova

Spojite dlanove u visini grudi i podignite laktove. Snažno pritišćite dlan o dlan. Postupak ponavljajte u nekoliko serija po 10 ponavljanja.

3. Odguravanje zida

Naslonite dlanove na zid. Laktovi neka budu lagano svinuti. Postepeno počnite odguravati zid i to naporom kojim ćete moći izdržati nekoliko sekundi u istom položaju. Nakon toga opustite mišiće te ponovite postupak u 10 ponavljanja.

4. Isprepleteni prsti

Isprepletite prste lijeve i desne ruke ispred grudi i podignite laktove u ravninu. Povlačite ruke svaku na svoju stranu i ostanite nekoliko sekundi u tom položaju, te nakon toga opustite mišiće. Vježbu ponovite u seriji od 10 ponavljanja.

5. Sklekovi

Ženski sklekovi (na koljenima), pomoći će vam da dobijete izdržljivost i tonusa prsa. Kleknite na pod. Oslonite se na dlanove i spuštajte se licem prema podu, ne dotičući tlo. Ponavljajte spuštanja deset puta u dvije serije.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.