S novom sezonom stižu nam nove boje i novi trendovi u šminkanju (ili neki stari, ali malo reinterpretirani). Ove ćete jeseni na modnim pistama i crvenim tepisima primijetiti kontraste – ili jako izražen dramatičan make-up ili potpuno prozračan nude način šminkanja. Na vama je da odabarete ono što volite i što ćete nositi s užitkom

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

USNE BOJE VINA

Red Lips look je uvijek aktualan i moderan. Ove jeseni ćemo biti u trendu s nešto tamnijim crvenim nijansama, onima boje vina. Da bi tamnija i intenzivnija boja bila dugotrajnija na vašim usnama, koristite podlogu za ruž. Kad nanesete ruž u jednom sloju, otisnite ga o papirnatu maramicu te prstima utapkajte drugi sloj ruža na usne. Na taj način će ruž ostati još postojaniji. Ostatak lica je minimalno našminkan, eventualno tanka linija eye linera ili sjenila uz gornje trepavice.

DUPLI EYE LINER

Eye liner na očima, u svim varijantama, je uvijek „in". Za nadolazeću jesen nam se nekako najviše dopale duple linije eye linerom, jedna je nanesena na gornji kapak uz trepavice, a druga ispod donjih trepavica te su obje paralelno izvučene prema van. Možete se igrati eye linerom, u smislu da gornja linija može biti deblja, a donja tanja ili obje mogu biti jednako tanke. Svakako ste s duplim eye linerom u trendu. Ostatak lica je također baš minimalno našminkan.

make up jesen 2015

Kendall Jenner savršeno pristaju usne boje vina

make up jesen 2015

Zašto samo jedna linija eye-linera kada ih može biti više?!

PRIRODNO RUMENILO

make up jesen 2015

Nude look s lagano naglašenim obrazima u boji breskve ili rozim nijansama je izrazito moderan za nadolazeću jesen. Izgled je sasvim prirodan, kao da ste izašli u šetnju po lagano hladnom vremenu te su vam se obrazi prirodno zarumenili. Na jagodice nanesite rumenilo u boji breskve ili rozoj, istu boju možete koristiti kao sjenilo na cijeli kapak. Ostatak lica je minimalno našminkan.

IZRAZITO TAMAN – MAT RUŽ

make up jesen 2015

Gotik tamne, gotovo crne usne se također pojavljuju kao trend za jesen 2015. Modeli na reviji Emanuela Ungara nosile su taman ruž koji im je odlično pristajao jer su oči i lice bili nekako bajkovito i „mekano" našminkani, tako da tamne usne nisu djelovale tako zastrašujuće. Isprobajte!

SMOKEY EYES

make up jesen 2015

Smokey eyes se može šminkati u milion varijanti i boja, umjereno ili intenzivno, i uvijek je moderan. Definitivan trend za nadolazeću jesen je izrazito crni ili tamno smeđi smokey... ili kombinaciju ovih dviju boja. Sad zaboravljamo umjereno, slobodno pretjerajmo malo, slobodno ga nanesemo još intenzivnije. Važno je da sjenilo dobro „izblendate" kako bi postigli smokey efekt. Da biste bili u trendu, pripazite da ostatak lica minimalno našminkate.

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.