Želite li mirisati na čokoladu, zelenu kavu, morski zrak ili možda... slanu kišu?! Vaše najsuludije mirisne želje ispunjava Silvana Casoli, talijanska majstorica parfema, koja vodi slavnu parfemsku kući IL PROFVMO

silvana casoli, ivan lozicGošća kultne zagrebačke niche parfumerije „Institut Parfumeur Flores" i njegova direktora Ivana Lozića, ovoga je tjedna, 11. svibnja, bila je kultna talijanska majstorica parfema Silvana Casoli, koja je ujedno i vrsna aromaterapeutkinja, fitoterapeutkinja i kozmetologinja.

Rođena i odrasla u Reggio Emilii, gdje vodi svoju parfemsku kuću IL PROFVMO, Silvana Casoli jedno je od najvećih talijanskih imena u svijetu mirisa. Pokrenula je IL PROFVMO 1991. godine, a svoj je najpoznatiji parfem Chocolat stvorila 1999. i po njemu postala nadaleko poznata.

To je divan, slastan miris, olfaktivno slavlje sladostrašća i putenosti, i, kako mu samo ime kaže, baziran na najpoznatijem afrodizijaku - čokoladi. Zapravo savršeno utjelovljuje temperament svoje stvoriteljice, koja je vrlo markantna i osebujna talijanska dama.

Mmm, njam...

Na bazi prvog parfema Chocolat, nastale su kasnije njegove inačice - Chocolat Amère (jači) i Chocolat Frais (svježiji). Note koje dominiraju u parfemu Chocolat i njegovim varijacijama su kakao i vanilija, koje stvaraju gotovo olfaktivnu ovisnost. Nakon što ga nanesete na kožu, ne prestajete se mirisati i njuškati.

Chocolat je jedan od najpopularnijih mirisa u Italiji, kojeg posebno vole filmske i TV-zvijezde. Silvana Casoli, osim Chocolat, predstavila je i neke druge od najpoznatijih mirisa svoje parfemske kuće, a među ostalima, fascinantne parfeme - Café Vert, Aria di Mare i tzv. Slanu kišu.

Nježni, zračni i svježi
chocolat

Café Vert je meditativan parfem baziran na zelenoj kavi s Havaja, koja je dominantna u mirisu. U gornjim se notama još nalaze: estragon, ružičasti grejp, ruža i mandarina. Srce mu čine: geranij i jasmin, a bazu: limun i bijela mahovina.

Mnogi svjedoče kako je Aria di Mare jedan od najljepših mirisa koje su ikada probali. Budi instantne asocijacije na lagani morski povjetarac i zrak prepun joda. Vrlo nježan morsko-cvjetni parfem, koji je toliko delikatan da vjerojatno pristaje uz miris svake kože.

Kao njegov kontrapunkt Silvana Casoli stvorila je Slanu kišu, parfem kojem dominira miris japanskih nori algi, ljubičica, bijelog oleandra, tropskoga hibiskusa, eukaliptusa i ljiljana. Ružičasta i crna sol daju mu vrlo fini trag oštrine.

Kakve veze sa svime ima osmoza?!

Talijanska parfemska majstorica pokrenula je i poseban projekt (sa zasebnom linijom parfema) - Osmo Projekt - koji čini paleta od 12 parfema - mirisa koji su kreirani tako da prate prirodni PH kože i njen prirodni proces osmoze. Na svakoj koži ostavljaju poseban, individualan miris, a mogu se kombinirati i jedni s drugima, ovisno o osobnim željama, raspoloženju, prilici...

aria di mareRiječ je o sljedećim imenima: Vetiver de Java, Vanille Bourbon, Musc Bleu, Citron Sauvage, Ambre D'Or, Palmerose, Patchouli Noir, Gardenia Royal, Brise de Lavande, Nymphea, Encens Epice i Mandarine.

Institut Parfumeur Flores, Dežmanov prolaz 2, Zagreb

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.