U sklopu humanitarne turneje u organizaciji Avona mobilni mamograf obići će 10 gradova na području Dalmacije, a više od 650 unaprijed prijavljenih žena obavit će besplatan mamografski pregled u svom gradu ili blizini mjesta stanovanja

avon, moja prva mamografijaU Zadru je, 26. svibnja, u 12 sati na Obali kneza Branimira, obilježen početak drugog izdanja turneje „Moja prva mamografija" koju organizira Avon Hrvatska u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar" te udrugom Europa Donna Hrvatska.

U sklopu ove humanitarne turneje mobilni mamograf obići će još 9 gradova na području Dalmacije, a više od 650 unaprijed prijavljenih žena obavit će besplatan mamografski pregled u svom gradu ili blizini mjesta stanovanja. Uz nazočnost Adriane Giurisse, Avonove direktorice regije za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju te Barbare Kolar, nedavno izabrane Avonove ambasadorice za Hrvatsku, podršku borbi protiv raka dojke pružilo je svojim dolaskom i nekoliko poznatih osoba iz javnog života Hrvatske.

„Dobra suradnja s našim partnerima i uspjeh prošlogodišnjeg projekta ohrabrili su nas da krenemo i s drugim izdanjem 'Moje prve mamografije', ovaj put u Dalmaciji. Posebno sam ponosna na doprinos koji Avon daje borbi protiv raka dojke i zahvalna našim Avon Ladies bez kojih ne bi mogli ostvariti ovako dobre rezultate", istaknula je Adriana Giurissa.

Važno je pravovremeno otkrivanje

„Ovdje sam kako bih doprinijela Avonovoj predanoj borbi protiv raka dojke. Osim što se radi o najčešćoj zloćudnoj bolesti u žena, važno je napomenuti kako je rak dojke i najizlječiviji oblik raka ukoliko se otkrije pravovremeno. Stoga ovom akcijom mnogim ženama pružamo mogućnost pregleda koji im može spasiti život", izjavila je Barbara Kolar.

Mamografski pregled bilježi promjene na dojci prosječno dvije godine ranije od pojave simptoma. Snimanja će, kao i prošle godine, obavljati stručni djelatnici Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar". Organizacijsku podršku pružila je dobrovoljna humanitarna organizacija za borbu protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Avon je osnovao fond za borbu protiv raka dojke još 1992. godine, a danas je više od 50 zemalja u svijetu aktivno uključenih u Avonovu borbu protiv ove bolesti. Prodajom proizvoda iz linije Breast Cancer, označenih vrpcom ružičaste boje, Avon Hrvatska prikupio je svojim dosadašnjim radom više od milijun kuna za borbu protiv raka dojke. 

Turneju „Moja prva mamografija" Avon Hrvatska započeo je 2008. godine kada je tijekom rujna i listopada pregledano više od 850 žena. Mobilni mamograf obišao je Varaždin, Čakovec, Karlovac, Požegu, Koprivnicu, Slavonski Brod, Sisak, Novu Gradišku i Krapinu. Velikom broju pregledanih žena, čak 76,9%, bila je to prva mamografija. Saznajte više na www.avon.hr 

RASPORED AKCIJE

25. i 26. svibnja 2009. ZADAR Obala kneza Branimira
27. svibnja 2009. PRIMOŠTEN Nova riva - Ulica bana Josipa Jelačića
28. svibnja 2009. MURTER Trg Rudina
29. svibnja 2009. DRNIŠ Poljana
30. i 31. svibnja 2009. KNIN Trg Ante Starčevića
1. lipnja 2009. SINJ Trg Franje Tuđmana
2. lipnja 2009. SPLIT Prokurative
4. lipnja 2009. LASTOVO Dolac 
5. lipnja 2009. OMIŠ Trg kneza Mislava 
6. i 7. lipnja 2009. PLOČE Obala Franje Tuđmana

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.