Laboratoriji Vichy će na rizik od izlaganja i negativne učinke sunčevih zraka upozoravati dva vikenda u lipnju, 19. i 20. te 26. i 27. lipnja, i to na informativnim pultovima SUN PATROL na plažama Zagreba (Jarun i Bundek ), te 19. i 20. te 26. i 27. lipnja na plažama Rijeke (Kostrena), Splita (Bačvice) i Osijeka (Copacabana)

vichy sun patrol

SUN PATROL pult bit će opremljen edukativnim brošurama za odrasle i djecu, te dijagnostičkim uređajem - melanometrom, dok će stručnjaci savjetovati koji zaštitni faktor odgovara kojem fenotipu kože.

Prof.dr.sc. Mirna Šitum, predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva, ističe: „80 posto izloženosti suncu dostižemo već do 18 godine života, a epidemiološke studije pokazuju pak kako je učestalost raka kože u odraslih osoba snažno povezana s učestalošću opeklina u djetinjstvu. Istraživanja pokazuju kako redovno korištenje zaštitnih krema sa zaštitnim faktorom 15 do 18 godine života možemo smanjiti rizik od raka kože za čak 78 posto."

Prilagodite zaštitu svome fenotipu

Zaštita od sunca mora biti pravilno odabrana te prilagođena fonotipu i pojedinačnom tipu kože. Laboratoriji Vichy razvili su stoga liniju proizvoda Capital Soleil, koji se odlikuju kombinacijom patentiranog sustava filtriranja Mexoryl SX-XL zaštita od sunčevih zraka, u obliku antioksidantnih minerala.

Kako bi zaštitili lice i izložene dijelove tijela (vrat, ramena, dekolte, ruke), dostupne su kreme sa zaštitnim faktorom SPF 50+ i SPF 30:

- CAPITAL SOLEIL, osvježavajuća njega za lice s učinkom aktivnih tvari Hyaluronine koji održava vlažnost gornjeg dijela kože, te Sebostop koji sprečava masni sjaj i nepravilnosti na površini kože
- CAPITAL SOLEIL lagani fluid obogaćen s aktivnim Sebostop, koji upija sebum i koji koži u trenutku daju „mat" izgled

Ne zaboravite usne

Na suncu ne smijemo zaboraviti na zaštitu osjetljive kože usana, koja ne proizvodi pigment (melanin), koji djeluje kao prirodni UV filtar . Za zaštitu usana laboratoriji Vichy kreirali su stick sa zaštitnim faktorom SPF 20, koji pouzdano štiti usne od UV zraka te intenzivno vlaži kožu. Za zaštitu posebno osjetljivih područja kao što su nos, uši i madeži, postoji stick SPF 50+. U praktičnom pakiranju olakšava nanošenje i ne ostavlja bijele tragove na koži.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.