Karmička dijagnostika je suvremena metoda energetskog iscjeljivanja, a zasniva se na učenjima ruskog iscjelitelja i psihoteraputa S. N. Lazareva. Prema njemu zdravi smo ako djelujemo u skladu i ljubavi sa samima sobom, ali i sa svojom sredinom

karmička dijagnostika, s.n. lazarev

Prema učenju S.N. Lazareva zbog nepravilnog djelovanja i razmišljanja stvaraju se određene desturkcije koje reguliraju i utječu na naše vlastito biopolje (biopolje ima svatko od nas, a u njemu se nalaze sve informacije o nama, kao i stanju tijela). Bolesti, deformacije karaktera, psihički problemi, traume i životne tegobe različiti su načini da se izrazi destrukcija biopolju.

Zbog različitih iskustva, razmišljanja, osjećaja i uvjerenja u našem biopolju, s vremenom, stvore se određene strukture koje ometaju protok energije. Svaka nelagoda, trauma i negativno razmišljanje stvara jedan sloj ustajale energije. Baš kao kod glavice luka, u tretmanu se "skida" i iscjeljuje sloj po sloj. U protvinom negativne strukture privlače nove, tako u životu sakupljamo još više negativnih, baš kao u pravom začaranom krugu. Ne riješimo li uzrok, problem će se stalno ponavljati ili promijeniti oblik.

Stare kulture (Kina i Indija) zdravlju su pristupale cjelovito, a isto se tako pristupa i ovdje. To znači da: osoba treba preuzeti odgovornost za svoj život (ili može izabrati biti "žrtva"), poželjno je da razmisli o svojoj prehrani, nekom načinu vježbanja... Također, je vrlo važno razmisliti kako komuniciramo s okolinom (s ljubavlju ili agresijom, osudom, cinizmom i sl.), određenim skupinama (prihvaćamo li različitosti, druge nacije i obilježja), ali i kakvi smo sami prema sebi te svojoj obitelji.

Osvijestiti problem možemo i sami, jer svaki nedostatak ljubavi i podrške vodi k neravnoteži. Kada osvijestimo problem, isto otpustimo, neće biti problema, ni posljedica. Ponekad je teško naći uzrok - ili nije jasan ili ga nismo ni svijesni. Tada terepeut ukazuje na izvor problema (možda negdje davno u prošlosti u nekoj traumi ili incidentu), usmjerava proces, a otpuštajući i iscjeljujući tu situaciju, mijenjamo naš pogled i djelovanje, a time i sudbinu. Bez želje za promjenom i djelovanjem nema pomaka!

Zdravlje, karakter i sudbina uzajamno su povezane. Radom na sebi dolazim do stare poslovice "naprije počisti ispred svog praga, pa gledaj tuđi". Ako rješavamo svoje probleme, ne stižemo pratiti što rade/kupuju/gdje idu naši susjedi. Baš suprotno, u svakoj situaciji možemo se zapitati što moram ovdje naučiti? Gdje je u meni, ili u mojoj prošlosti nešto što blokira protok? Upravo na ovaj način karmička dijagnostika poboljšava naš život i odnose s okolinom.

Jedino si sami možemo pomoći, a pitanje je da li to želimo. Znamo da kad čovjek želi može pomicati brda! Tako gledajući, promjena je uvijek moguća, samo se moramo odlučiti biti sretni i zdravi.

Klara Benko, obiteljski aromateraput
Centar za masažu i promociju zdravlja Penso Positivo
MoFit fitness club
www.mofit.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.