Kao što se brinemo o higijeni cijelog tijela ili, primjerice, o oralnoj higijeni, i koristimo posebna sredstva namijenjena za to, tako moramo voditi računa i o intimnoj higijeni i proizvodima koje koristimo za taj, najosjetljviji dio tijela, kako kod žena tako i kod muškaraca

sapuni za intimnu njegu

Normalna pH vrijednost kože tijela je oko 5,5, a pH intimnog područja se kreće između 3,3 do 4,5. – Korištenje običnih sapuna i gelova za tuširanje za higijenu intimnog područja može narušiti  prirodnu ravnotežu (pH) intimnog područja i stvoriti uvjete za razvijanje i razmnožavanje štetnih bakterija. Kao posljedica se pojavljuju iritacije, svrbež, bol, neugodni  mirisi, pojačano izlučivanje iscjetka ili infekcija – ističe to Snježana Mikulčić Jakopović, fitoaromaterapeutkinja iz Kuće magične trave.

Korištenje dezodoransa i  pudera također može izazvati iritaciju. Zato za intimnu njegu treba pažljivo birati proizvode i sastojke. – Iz tih razloga smo kreirali sapun, tj. gel za intimnu higijenu koji sadrži pažljivo odabrane, potpuno prirodne i organske sastojke koji će pomoći pri održanju prirodnog pH intimnog područja – dodaje Snježana te otkriva koje sastojke valja sadržavati dobar sapun za intimnu njegu.

Najvažniji sastojci KMT sapuna za intimnu njegu su eterična ulja čajevca, lavande i smilja. Čajevac je najpoznatije antibakterijsko, antivirusno i protugljivično prirodno sredstvo, djelotvoran je protiv streptokoka, stafilokoka, E. coli, Candide, klamidije.

sapuni za intimnu njegu

Ulje lavande je antimikrobno i antiseptičko ulje koje regenerira kožu, opušta i vrlo je blago. Smilje njeguje kožu i potiče njezinu obnovu, a poznato je i po svojem snažnom protuupalnom djelovanju. Neven, melisa i kamilica  u bademovu ulju djeluju umirujuće i regenerirajuće. Aloe vera umiruje i hidratizira osjetljivu sluznicu te djeluje kao blagi antiseptik.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.