Hibernacijska dijeta uz pomoć meda, zdrave prehrane i vježbi otpora vratit će vaše tijelo u prirodnu ravnotežu. Iskoristite svoj prirodni tjelesni sustav za oporavak i zaustavite začarani krug loše biologije koja može uzrokovati pretilost

vbz, hibernacijska dijeta

Isprobali ste mnoštvo pomodnih dijeta, preskakali obroke, proveli sate na traci za trčanje i još uvijek se niste riješili neželjenih kilograma?

Smršavite dok spavate! To nije ludost. Budete li koristili vlastito tijelo, sačuvat ćete zdravlje i postati vitki. Cilj je hibernacijske dijete, koju su osmislili farmaceut i nutricionist, uspostaviti zdrav način života i povećati tjelesne sposobnosti, a ne samo izgubiti višak kilograma. Ovom dijetom ublažit ćete stres i riješiti se depresije, a svoje tijelo navest ćete da radi za vas, čak i dok spavate. Jeste li znali da tijelo troši više kalorija dok spava nego dok izvodi aerobne vježbe?

Med - temelj hibernacijske dijete 

Med je jedna od najstarijih namirnica koje poznajemo. Još su stari Grci i Egipćani poznavali ljekovita svojstva meda i osim kao lijek, rabili su ga i u svakodnevnoj (asketskoj) prehrani, uz povrće, bademe i druge orašaste plodove, smokve...

Za hibernacijsku dijetu med je važan jer se njegove molekule sastoje od jednakih dijelova glukoze i fruktoze. To je važno jer fruktoza najprije mora osloboditi životno važne zalihe iz jetre kako bi ih naš mozak mogao iskoristiti. To je jedini način na koji ih mozak može apsorbirati.

Prehrana u hibernacijskoj dijeti

Na nama se vidi hranimo li se zdravo. Debljamo se zbog bijelog kruha, pizza, hamburgera, čipsa, piva i radlera, grickalica i zaslađenog čaja ili kave.

Kruh od cjelovitog i crnog brašna, svježe voće i povrće, mnogo vode i svježe, nemasno meso, riba i organski uzgojena perad bez aditiva činit će vas vitkima, dat će vam kondiciju, zdravlje i vitalnost.

Važnost sna za vitku liniju

Mnoge životinje hrane se tijekom ljeta, a zimi spavaju i bude se mršave i izgladnjele. Zašto? Očito je da žive od pohranjenih zaliha masti.

No mi zaboravljamo da, iako ne hiberniramo, odnosno ne spavamo zimski san, činimo isto dok spavamo tijekom noći. Tada živimo od uskladištenih masnih zaliha. Odnosno, tako bismo morali postupati, ali zbog zbunjujućih i često netočnih informacija o tome kako, kad i što jesti, mi zapravo sprječavamo svoje tijelo da noću iskoristi te masne zalihe, tako da sami sebe lišavamo dobrobiti koje dobivaju životinje za vrijeme hibernacije.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.