Iskoristite proljetnu svježinu i sunce za novu aktivnost - golf. Posljednje švedske studije kuju u zvijezde ovaj elitistički sport, ističući njegove prednosti za kardiovaskularni sustav, pluća, ali i pojačanje koncentracije i mentalno zdravlje

golf za zdravljePoznat kao elitistički, nepristupačan i slabo dinamičan, golf je sport koji ljudskom fizičkom i mentalnom zdravlju donosi niz koristi. Nova švedska studija pokazala je da igrači golfa žive i do 5 godine dulje od prosjeka. Činjenica je da je golf sport koji zahtijeva mnogo hodanja čime se smanjuju rizici od kardiovaskularnih i plućnih bolesti, a povećava se HDL kolesterol (dobar kolesterol).

No njegove blagodati se ne zaustavljaju na tome. Ako je za jedan pokret swinga potrebno 69 mišića, lako je zaključiti koliko su mišići i zglobovi uključeni u tom sportu.

Vrlo je dobar i za mentalno zdravlje, jer posebno pospješuje razmišljanje, hladnokrvnost i koncentraciju. A ako sve ove činjenice nisu dovoljne da vas uvjere u blagotvornost ovoga sporta, evo još jedne: jedan session golfa omogućava sagorijevanje između 750 i 1125 kalorija, dok jedan sat vožnje biciklom eliminira od 400 do 600 kalorija.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.