Slavni francuski dizajner tuniskog porijekla, s američkom adresom, kojeg šira javnost poznaje kao „tatu" moderne verzije obljubljenih bandage haljina s potpisom Hervé Léger, i dalje niže uspjehe i radi punom parom - upravo je na New York Fashion Weeku predstavio svoje kolekcije za proljeće 2011., u suradnji s Avonom lansirao je novi parfem Hervé Léger Femme, a sa suprugom Lubov i kćeri Joyce priprema nove projekte u sklopu BCBGeneration, linije za mlade

kate winslet i kim kardashian u haljinama herve leger by max azria
Kate Winslet i Kim Kardashian u klasičnim krojevima Hervé Léger by Max Azria bandage haljina. Seksipil je neporeciv

Teško nam padaju napamet slavne žene koje nisu zaluđene bandage haljinama Maxa Azrie s potpisom Hervé Léger - na crvenim ih tepisima nose Halle Berry, Angelina Jolie, Fergie, Jennifer Lopez, Kate Winslet, Victoria Beckham... Što je toliko magično u tom kroju i načinu izrade haljine? Prije svega, Azria je klasičnu bandage haljinu, osmišljenu 80-ih od strane osnivača Hervé Léger kuće Hervéa Lerouxa, pretvorio u doista „pametnu", tzv. body-con haljinu (body-conscious dress) - haljinu koja mršavo tijelo čini oblijim i seksipilnijim, a oblije tijelo vitkijim i utegnutijim. Tajna bandage haljine jest da žensku siluetu čini nevjerojatno seksipilnom, neovisno o eventualnom višku ili manjku kilograma.

claire danes i diane kruger u haljinama herve leger by max azria
Claire Danes i Diane Kruger u Hervé Léger by Max Azria bandage haljinama boje leda - ljepota je u jednostavnosti

Modni kritičari vole reći kako je bandage haljina postala dosadna jer ne pruža mnoge mogućnosti reinterpretacije, ali to je kao da kažete da je dosadan postao klasičan Chanelov kostim, Hermèsov šal ili Birkin torba... Žene naprosto obožavaju bandage haljine i većina bi ih u svome ormaru rado imala barem nekoliko verzija. To je komad odjeće koji se nepovratno pretvorio u legendu. Osim toga, prije nekoliko dana, na New York Fashion Weeku, Max Azria pokazao je da ima sasvim nove ideje za osvježenje Hervé Léger bandagice i da mu ideja ne nedostaje. Ostao je u paleti svojih omiljenih boja - crna, pastelne nijanse, srebrna, ledena, slonovača..., ostao je načelno i pri svom kroju, ali je dodao dinamične detalje koji haljinu čine još poželjnijom. Prizvuk korzeta, finu doradu od čipke, kožne završetke...

herve leger by max azria, new york fashion week, proljeće 2011
Novo lice bandage haljina na ovogodišnjem New York Fashion Weeku - fini printevi, poput filigrana

herve leger by max azria, new york fashion week, proljeće 2011
Zlaćane i srebrne nijanse uz inovacije u silueti i dinamici šivanja

max azriaMaxa Azriju, izvršnog direktora BCBGMAXAZRIA Grupe i slavnog dizajnera pitali smo, prije svega, što ga toliko oduševljava u njegovoj dizajnerskoj profesiji?
- Prije svega prekrasna sinergija koju u radu imam sa svojom suprugom i poslovnom partnericom Lubov. Ona je, u mojim očima, moja idealna vizija moderne žene - žene za kakvu stvaram - supruga, majka, poslovna žena, muza... Njezin je ukus besprijekoran i zadovoljstvo mi je za nju stvarati i tako usrećivati žene svijeta koje vole moje haljine. 

Što vas je privuklo modi?
- Želio sam ženama pružiti mogućnost da se osjećaju lijepo, elegantno i prije svega samouvjereno - nema ničeg ljepšeg od samouvjerene žene.

Najvažniji modni komad na ženi je...?
- Dobar parfem i dobra haljina - time ona odaje svoj osjećaj za ukus i stil.

Upravo ste lansirali i novi parfem u suradnji s Avonom - Hervé Léger Femme - kako je došlo do te suradnje?
- Ekipa Avona strastveno cijeni brand Hervé Léger i osjetili smo da duboko poznaje nasljeđe kuće. Bilo nam je jasno da će parfem koji stvorimo s njima u suradnji savršeno zrcaliti duh Hervé Légera, u olfaktivnom smislu, i da ćemo ga moći pretočiti u jedan dinamičan parfem za žene, ali i muškarce. Miris je seksi, samouvjeren i moćan, a bočica priziva kultni oblik bandage haljina.

Kako parfem miriše?
-Spojili smo kontraste - svježinu magnolije s dubokim mirisom toplog drveta. Muški miris kombinira grejp i drvenaste note.

herve leger femme by max azria za avon
Miris Hervé Léger Femme nastao je u suradnji Maxa Azrije i Avona - uz miris, dakako, najbolje pristaje klasična bandage haljina, a i sama bočica je dizajnirana tako da podsjeća na taj kultni odjevni predmet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.