Karl Lagerfeld još je jednom dokazao kako je sve moguće - kada slavni kreator iz Hamburga, odavno simbol najfinijeg pariškog šika, zamisli vlastitu reviju visoke mode, onda zapreke ne postoje! Pogledajte fotke i video njegove najnovije kolekcije za Chanel - jesen/zima 2010/2011. Iz Pariza - Džana Mujadžić

chanel jesen zima 2010

Ovoga puta, Karl Lagerfeld, budući nositelj francuskog odlikovanja Legije časti, koje će uskoro dobiti, nije oklijevao postaviti pozlaćenog lava dugačkog 20 m, teškog 7,2 tone i visokog 12 m u parišku Veliku palaču - raskošan Grand Palais - u kojem je održan njegov defile ženske mode za jesen/zimu 2010/2011 godine.

Svečanosti je prisustvovalo 1200 uzvanika koji su s oduševljenjem promatrali veliku mačku kako se oslanja na ogromnu perlu - dva simbola kuće Chanel - jer Madmoiselle Coco bila je rođena u znaku lava i obožavala perle. Modni maestro iz sjeverne Venecije kojeg je Lagerfeld angažirao za scenografiju odlučio je predstaviti različite dekoracije - uz lava (kao zaštitni znak Venecije i horoskopski znak Coco Chanel), tu su bile čipka, venecijanski vez, štras i glomazni ukrasi.

chanel jesen zima 2010

Zbog ogromnog prostora, gigantskog lava i velikih komada dekora, modeli su djelovali sitno. Efekt je pojačan i komadima odjeće s velikim okruglim puf-naramenicama i siluetom „prekinutom" na ¾ u razini koljena.

chanel jesen zima 2010

Linija visoke mode Chanel za slijedeće hladno razdoblje je posebna i elegantna (Lagerfeld uvijek nađe nevjerojatan način da ostane savršeno i precizno vjeran Chanel-estetici, a da se nikada ne ponavlja). Siluete žena u Chanel odjeći djeluju oštro poput „raketa", vizualno većinom prekinute nad koljenima (i suknje i haljine rezane su par milimetara iznad koljena) i zastrte kratkim kaputićima kosih prošiva. Mnogi modeli imaju puf-rukave i čitavu sinergiju materijala - najviše čipke, tila i muslina uz valove perli. Lagerfeld i kao glavni modni dodatak predlaže velike narukvice od niza perli.

chanel jesen zima 2010

Zanimljivo je kako je zbog dominacije zlatnog lava, publika kolekciju brže bolje prozvala Metro Goldwin Mayer, prema američkoj filmskoj kompaniji čiji je zaštitni znak također zlatni lav.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.