Tko su face koje je američki časopis Time u svom zadnjem izdanju stavio na listu 100 najutjecajnijih i najuspješnijih osoba na svijetu

barack obamaAmerički časopis Time u svom zadnjem izdanju obznanio je listu 100 najutjecajnijih i najuspješnijih osoba na svijetu. „To su biznismeni, istraživači, filozofi, vladari, umjetnici, vizionari, koji koriste svoje ideje i aktivnosti kako bi promijenili svijet" , rekao je glavni urednik Rick Stengel. 

Evo nekoliko sretnika koji se nalaze među njima: Barack Obama, Nicolas Sarkozy, Bernard Madoff... Tu su, dakako, George Clooney i Bono, a njima su se pridružila i dva nova heroja Amerike: pilot Chelsey «Sully» Sullenberger, koji se u siječnju čudesno spustio na Hudson, te kapetan Richard Phillips, kojega su oteli somalijski gusari i držali ga kao taoca. Treba spomenuti i mladog Zaca Efrona, koji je postao slavan zahvaljujući filmu „High School Musical" i kojeg trenutno u Hrvatskim kinima gledamo u hit-filmu „Ponovno 17". 

A gdje su žene u svemu tome? Njih je trideset na toj listi, a među njima su: Hillary Clinton, Sarah Palin, Michelle Obama, Christine Lagarde, reperica M.I.A. kao i Penelope Cruz.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.