Nakon što su u samo par mjeseci zaslužili status najbolje pizze u gradu, Franko's brand odlučio je proširiti svoje poslovanje. Otvoren je street bar u strogom centru Zagreba gdje ćete pronaći bogatu ponudu autohtonih japanskih jela

frankos street

Kada je Frankos pizza & bar početkom godine otvorio svoja vrata, zavladala je opća znatiželja za ovim na prvu neobičnim i dosad neviđenim spojem u zagrebačkoj gastro ponudi. S obzirom na to da je u samo desetak mjeseci zasluženo pridobio vjernu klijentelu, kao i titulu adrese s najboljom pizzom u gradu, ne čudi da su svoj recept uspjeha odlučili proširiti na neke nove, ovaj put istočnije, okuse. Naime, u modernom prostoru u centru grada na Europskom trgu, u nekada omiljenom kafiću Corner, otvario se Franko’s Street, sushi ekspozitura branda Franko’s.

frankos street

Za novi menu zaslužna su prestižna imena hrvatske gastronomije, chef konzultant Vid Nikolić i chef Goran Kunce, koji je zbog tog projekta došao iz lošinjskog Matsunokija, jednog od dva najbolja hrvatska japanska restorana.

frankos street

Na novome meniju nalazi se bogata ponuda autohtonih japanskih jela, koja uključuje najkvalitetnije namirnice pa tako i poznatu jadransku tunu Kali koja se koristi u svim jelima, uključujući i u pokeu, koji je obogaćen tartarom od krupnih kvarnerskih kozica. Vlasnici dodatno naglašavaju kako su iznimno ponosni na to što sve namirnice koje je moguće nabaviti, odnosno koje se proizvode kod nas, namjeravaju i dalje uzimati od lokalnih proizvođača.

frankos street

Od niza atraktivnih stavki, na meniju se nameće bogata ponuda sushija, prvorazredni sashimi i tataki od masne Kali tune, kao i rolice u brojnim varijantama, ali i tartar biftek, koji je u prikladno japanskoj varijanti obogaćen sezamovim uljem te dodatno oplemenjen prepeličjim žumanjkom. Kako bi se okusi savršeno objedinili u skladnu cjelinu, neizostavna je i iznimna vinska karta. U ponudi su i vrhunski šampanjci: na čaše se toče šampanjci kao što su Larmandier Bernier, a u bogatoj ponuda vina, među ostalim, su Simčić, Nerica, Hugel, Benvenuti i St. Hills. Za sladokusce, tu su i izvrsni deserti, osmišljeni u suradnji s Robertom Hromalićem iz poznatog Le Kolača.

frankos street

Za nostalgične ljubitelje ugodne atmosfere nekadašnjeg kafića Corner dobra je vijest što će Franko’s Street ujutro i dalje raditi kao kafić, s posebnom ponudom sendviča za doručak, dok će bar petkom i subotom biti otvoren do dva ujutro, obogaćen vrhunskom barskom ponudom visokokvalitetnih vina, pjenušaca, šampanjaca te iznimnom koktelskom kartom. Rezervacije će biti moguće u restoranu te za nastavak ugodnog druženja u samom u baru.

frankos street

Isprobavanje delicija internacionalnih kuhinja jedna je od najuzbudljivijih stvari u životu gastro entuzijasta, a ovo je dokaz da se Zagreb itekako probudio po tom pitanju. S Franko’s Streetom, strogi centar Zagreba dobio je još jedan izvrstan sushi restoran koji se ističe odličnom lokacijom i već prepoznatljivom reputacijom u ugostiteljstvu.

frankos street

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.