Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja, 25.11., započelo je i 16 dana aktivizma. Avon vas poziva da prekinete šutnju o rodno uvjetovanom nasilju i budete dio priče koji pomaže i spreman je glasno progovoriti: #SpeakOutSilenceHurts

avon protiv nasilja nad zenama

Avon, globalna beauty kompanija, poziva ljude širom svijeta da se izjasne i prekinu tišinu oko rodno uvjetovanog nasilja #SpeakOutSilenceHurts. Poziv za podršku dolazi usred zabrinutosti da će najnovija socijalna ograničenja širom svijeta potaknuti drugi porast obiteljskog nasilja, a nakon što su se globalni slučajevi povećali za 20% tijekom prvog covid-19 zaključavanja. Avon pokušava i objavljivati točne izvještaje o žrtvama i porastu nasilja, jer su žrtve ponovno zatvorene kod kuće i izolirane sa svojim zlostavljačima.

avon protiv nasilja nad zenama

Budući da UN predviđa dodatnih 15 milijuna slučajeva rodno zasnovanog nasilja za svaka tri mjeseca zaključavanja, obiteljsko nasilje postalo je 'pandemija u sjeni' otkako su početna ograničenja uvedena početkom ove godine. Da bi podigao svijest i prikupio vitalna sredstva kako bi njegovi dobrotvorni partneri i udruge mogli nastaviti pružati konkretnu podršku, Avon pokreće novu kampanju prikupljanja sredstava puštanjem u prodaju limitiranih izdanja #SpeakOutSilenceHurts proizvoda: SpeakOut ruž za usne u crvenoj nijansi i SpeakOut crna pamučna maska za lice.

avon protiv nasilja nad zenama

Avon unutar kompanije pokreće Protokol o rodno zasnovanom nasilju kao potpunu podršku za zaposlenike koji se suočavaju s nasiljem. Protokol se obvezuje senzibilizirati zaposlenike, pružiti obuku za podizanje svijesti i rušenje zida šutnje, kao i podršku žrtvama. 

Angela Cretu, CEO, Avon International, kaže: "Iako svijet usmjerava svoju pozornost na pronalaženje rješenja za jednu pandemiju, drugi se tihi ubojica - rodno zasnovano nasilje - skriva iza zatvorenih vrata, kao nenamjerna posljedica mjera izolacije koja ostavlja ranjive žene i djecu zarobljene kod kuće sa zlostavljačima. Iako i dalje prevladava činjenica da je nasilje i nedovoljno prijavljeno, postavlja se pitanje - koliko žrtava nije u stanju uputiti poziv za pomoć samo zato jer ne zna da može? Ovo je uznemirujuća misao, ali srž je činjenice zašto trebamo progovarati protiv nasilja #SpeakOutSilenceHurts, podizati svijest i pokazivati put ka pomoći. U Avonu želimo da svi znaju kako podrška postoji i zato koristimo našu mrežu 5 milijuna predstavnica i naše vlastite društvene mreže kako bismo progovorili i proširili podršku."

avon protiv nasilja nad zenama

Kupnjom proizvoda sa znakom beskonačnosti u Avon katalogu postajete dio humanitarne Avon obitelji i donirate direktno za podršku borbi protiv nasilja nad ženama! Dolazi doba darivanja, kad malo više mislimo na druge: u košaricu ubacite i barem jedan od ovih proizvoda i vaše dobro djelo je učinjeno! #progovoriprotivnasilja!

avon protiv nasilja nad zenama

Avon donira 50.000 kn Udruzi Brod

Avon u Hrvatskoj povodom 16 dana aktivizma i konstantne podrške lokalnoj zajednici u borbi protiv rodno uvjetovanog nasilja, donira 50.000 kn Udruzi Brod, u Slavonskom Brodu. Udruga Brod jedina je nevladina organizacija u Brodsko-posavskoj županiji koja se bavi zaštitom prava žena i djece. Organizira i sudjeluje u  mnogobrojnim projektnim aktivnostima kao što su seminari, radionice, okrugli stolovi, inicirala je osnivanje  Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije i grada Slavonskog Broda, te nudi pravnu pomoć i sklonište žrtvama nasilja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.