Ovo je godina smaragdne boje, te žive, blistave i bujne zelene boje, boje elegancije i ljepote koja poboljšava osjećaj blagostanja, ravnoteže i sklada. Smaragdno zelena boja dominira u kolekcijama za proljeće/ljeto 2013. od Armanija, Christian Diora i Kenza do Stelle McCartney. Evo kako je nositi na licu

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

Kada je riječ o make up-u, većina žena se boji smaragdno zelene nijanse smatrajući da je prejaka za svakodnevnu uporabu. Međutim, smaragdno zelena boja pristaje apsolutno svakome, ističe boju zelenih očiju, kompatibilna je s plavima, daje zeleni prizvuk kestenjastima i naglašava boju smeđih očiju. Također savršeno pristaje boji breskve, ružičastoj, svim nijansama crvene te boji patliđana.

Na reviji Stelle McCartney, jedna od najvećih make-up artistica na svijetu, Pat McGrath koristila je smaragdno zelenu olovku u unutarnjem djelu donjeg kapka. Na revijama Christiana Diora modeli su nosili bogate smaragdno zelene pigmente s kristalićima na kapcima.

Marion Cotillard na dodjeli nagrade Zlatni globus ima sasvim prirodan make up i na očima smaragdno zeleni eye liner koji izgleda vrlo elegantno. Emma Stone na premijeri filma "Gangster Squad" ima oči našminkane smokey eyes tehnikom, smaragdno zelenim sjenilom koje joj savršeno pristaje.

dior make up, proljeće 2013
     Dior look, proljeće 2013.

Ako se bojite intenziteta smaragdno zelene boje sjenila probajte ga koristiti u kombinaciji s bež bojom ili prirodnim smeđim neutralnim nijansama. Za one odvažnije, probajte ga koristiti umjesto crnog sjenila za smokey eyes ili jednostavno sjenilom ili olovkom smaragdno zelene boje povucite liniju iznad gornjih trepavica. Sve ove varijante su savršeno nosive za dnevni i večernji look.

stella mccartney look, proljeće 2013
    Stella McCartney look, proljeće 2013.

emma stone, marion cotillard
     Emma Stone i Marion Cotillard - zeleni smokey za Emmu; zeleni eye-liner na gornjim kapcima za Marion. 

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.