Često smo u djetinjstvu nosili kape i slušali naše mame kako govore da kapa glavu čuva, no uz to uvijek ostaje briga da ćemo uništiti frizuru. Ali tomu problemu lako možemo doskočiti tako da napravimo frizuru koja savršeno pristaje uz kape i šešire, štoviše taj modni dodatak određenim frizurama daje dodatni šarm

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

S obzirom da je ova zima prilično hladna, sa šeširima i kapama se, osim njihove uloge da griju, možemo poigrati i kao modnim dodacima za kosu. Zimogrozni ne moraju strepiti od loše frizure nego samo izabrati između predloženih frizura ili osmisliti neku svoju kojoj će kapa upotpuniti kompletan look.

Amanda Seyfried - kapica + ravna kosa

Duga, ravna kosa idealna je frizura za vunenu kapu. Kapa će ovoj frizuri dati ono nešto „ekstra", razbiti monotoniju koju ravna kosa nekada nosi sa sobom. Naravno, kod ovako duge kose nužno je da dužine budu njegovane i sjajne budući će svakako doći do izražaja. Nakon pranja i njege za kosu, prosušimo kosu ručnikom i stavimo Mythic Oil Sève Protectrice kremu za kosu. Pomoću kreme ćemo zaštiti kosu od topline fena ili pegle, kosa će biti mekana i nahranjena, sjajna i podatna. Blond nijanse sa šarmom zlatnih, medenih tonova i laganim svjetlijim vrhovima savršeno će razbiti monotoniju zime.

amanda seyfried

Carly Rae Jepsen i Taylor Swift - šiške sa šeširom ili vunenom kapom

carly rae jepsen i taylor swift

Šešir širokog oboda savršeno pristaje na dugu kosu sa šiškama, a ako se k tomu odlučimo za valovitu kosu, šešir će samo naglasiti ženstvenost ove frizure. U ovom je slučaju šešir uistinu samo modni dodatak, tako da se možemo igrati njegovim bojama kako bismo naglasili boju kose. Duge šiške naglašavaju senzualnost, a valovi su trend koji paše uz svaki styling. Kako bismo postigli valove koji su dugotrajniji savjetujem upotrebu Tecni.art Pli spreja. Sa šiškama se možete poigrati, mogu biti duže, kraće, postavljene više na stranu, sredinu ili jednostavno ih pustite da prirodno padaju. Pomoću Wild Stylers Crêpage de Chignon spreja upotpunite šiške i valove, naglasite njihovu teksturu i volumen kako šešir ne bi dominirao već naglasio vas i vašu kosu. Iz primjera frizure Taylor Swift jasno je da se kapa može nositi i ako ste ljubitelji šiški. Kosu je potrebno izravnati i posebnu pozornost pružiti šiškama budući da će ih jednostavna kapa naglasiti. Zaigranost šiški na ravnoj kosi možete postići pomoću Tecni.art Liss Control kreme za zaglađivanje i kontrolu kose, stavite kremu na vlažnu kosu i posušite fenom. Kosa je nakon sušenja sjajna i mekana.

Kovrče + šešir

kovrce

Žene koje su obožavateljice kovrča, prirodnih ili oblikovanih, često se brinu da ih kovrče sputavaju u stylingu kose. Ovdje će vam šešir samo priskočiti u pomoć budući da će e pokriti dio frizure koji vam je možda problematičan, a vaše će kovrče doći do izražaja. Ako se odlučite za šešir „muškog" stila bit će u protuteži sa ženskom stranom vaših kovrča i još više im dati na važnosti. Tko kaže da „muški" šeširi ne mogu izgledati cool i ženstveno na ženama? Kovrče možete postići s Dual Styler Bouncy & Tender gel kremom za kovrčavu kosu koja ujedno pruža savršenu hidratizaciju zbog čeka je kosa mekana i sjajna.

Pletenica + šešir

pletenica

Pletenica je frizura koja se prije par godina vratila na velika vrata, i kao što smo vidjeli može se nositi u bezbroj varijanti i svim oblicima stylinga. Jedna od varijanti je opuštena ženstvena pletenica sa šeširom. Ponekad kada se spremamo za van nemamo vremena razmišljati o frizuri, zato je ova frizura idealna jer ovakvu pletenicu dovoljno je nehajno isplesti i pustiti je da se opusti. Elegantni šešir idealno pristaje za ovakav tip pletenice i s ovakvim stylingom svakako ćete izgledati zamamno. Za ovu frizuru potreban nam je Infinum lak za kosu koji će kosi pružiti čvrstoću.

Srednja dužina + kapa

srednja duzina kose

Da ne biste mislili kako na kape možemo nositi samo izrazito dugu, valovitu kosu, pokazujemo vam kako s upečatljivom kapom možete istaknuti i svoju poludugu kosu. Za ovakvu frizuru potrebno je samo pronaći vunenu kapu, a opuštene vrhove koji vire razbarušiti i vaša frizura izgledat će savršeno. Čak i kad nemate vremena oprati kosu, a niste zadovoljni frizurom, dovoljno je na korijen nanijeti Tecni.art Fresh Dust šampon za suho pranje, a na dužine i vrhove Wild Stylers Next Day Hair za dodatnu teksturu.

Pronađite inspiraciju u ovim frizurama i ove hladne zime budite sigurni da će uz pravi odabir frizure i kape vaša frizura izgledati besprijekorno u svakome trenutku.

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: INOA

Powered by:
loreal professionnel

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.