Ramón Monegal rođen je u Barceloni 1951. godine i pripada najvažnijoj obitelji parfumera u Španjolskoj. Član je četvrte generacije utemeljitelja Myrurgije, imenovanog dobavljača parfema španjolske kraljevske kuće. Ramón je bio njihov najvažniji međunarodni predstavnik

ramon monegal

Obrazovanje Ramóna Monegala za parfumera započelo je 1972. godine u Myrurgiji, kada se zaljubljuje u svijet parfema i postaje intiman s najvažnijim mirisima svijeta, poput mitskih infuzija ambre, tonke, mošusa, castoreuma, cibetke i šafrana. Njegov trening se nastavlja u Ženevi s mentorom, parfumerom Arturom Jordijem Peyem, zatim u Grasseu s Marcelom Carlesom te na kraju u Parizu s Pierreom Bourdonom.

ramon monegal

Ramon Monegal

Od svojih početaka kao parfumer, Ramón Monegal počeo je razvijati koncept mirisnih slika, koje njeguje i danas. Njegova osjetljivost, temeljitost i revnost u pripremi kreacije u svim svojim fazama i aspektima, vodile su ga, naravno, da se uključi i u procese konceptualizacije, dizajna i komunikacije parfema. Da bi stekao iskustvo u tim područjima, on je dopunio znanje studijem arhitekture s tečajem u barcelonskom Dizajn centru 1977. godine.

Ramón Monegal stvorio je svoj prvi parfem 1979. godine, koji je ubrzo cvjetnim notama imao neočekivan uspjeh u Myrurgiji. Od tada, preuzeo je kreativno upravljanje poslovima na više od 20 godina. Godine 2000. Puig grupa kupuje Myrurgiju, a Ramon nastavlja stvaranje uspješnih, novih mirisa za grupu. U 2007. napušta svoj položaj u grupi i nakon razdoblja promišljanja i eksperimentiranja, pokreće projekt o kojem je oduvijek sanjao: stvaranje vlastitih mirisa za svoju publiku i potpisivanje vlastite kreacije, bez filtera bez, posredovanja i bez marketinga.

ramon monegal

Nakon 40 godina u struci, nakon što je postao majstor parfumer i autentični nos, Ramón Monegal se upustio u izazov postizanja izvrsnosti i prenosi svoje znanje na petu generaciju - svoje sinove. Trenutno, Ramón ima svoju radionicu specijaliziranu za miješanje, maceraciju, proizvodnju i kontrolu mirisa; to su luksuzni parfemi dovedeni do umjetnosti. Ne postavljaju se granice Monegalove mašte; koriste se najplemenitije i ekskluzivne esencije poznate u svijetu, koje prenose bezvremenske osjećaje i emocije s mediteranskom strasti. Njegovi parfemi uzbuđuju, zavode i iznenađuju, stvarajući zadovoljstvo, želje i opsesiju.

ramon monegal

Glavni izvor inspiracije za Ramóna Monegala, osim prirode, je i literatura - od bogatstva proze do sažete poezije. On pretvara riječi u note, fraze u akorde, priče u kompozicije, a tintu - komponentu svih događanja, u zamišljeni parfem. U spomen na njegov izvor inspiracije i korištenje najluksuznijih materijala, parfumer je dizajnirao bočicu koja izgledom podsjeća na tintarnicu - bočicu u kojoj se nalazi duša i bit njegovih djela.

Jedan od najpoznatijih Monegalovih mirisa je PURE MARIPOSA - nezaboravan, ženstven, blistav, dosljedan. Skladne, šarene i elegantne cvjetne note sa svečanim tonom, odjevene u rosi prekrivenoj zelenoj šumi, čiste i vitalne, okružene mladim povjetaracom na veličanstvenim i bogatim notama plemenite ambre i svilenkastog mošusa. Cijena: edp 50 ml: 1.289 kn

ramon monegal

Dostupno u Parfumeriji Martimex, Trg bana Josipa Jelačića 11, Zagreb

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.