Okusite očaravajuću kombinaciju bundeve i jabuka u ovom slatkom pekmezu!

recepti pekmez

Sastojci:
- 500 g jabuka
- 500 g butternut tikve
- 1 šalica vode
- 300 g šećera
- ½ žličice cimeta
- sok od 1 limuna

Priprema: Bundevu ogulite i narežite na manje kockice. Kockice bundeve stavite u lonac i prelijte vodom, pa kuhajte dok malo ne omekšaju. Po potrebi dodajte još vode. Kada bundeva malo omekša dodajte oguljene, očišćene i na kockice narezane jabuke. Pekmez kuhajte 20-tak minuta dok jabuke i bundeva skroz ne omekšaju. Štapnim mikserom usitnite preostale komadiće, dodajte limunov sok i cimet pa kuhajte sve još kratko dok ne dobijete pekmez željene gustoće. Kuhani pekmez sipajte u sterilizirane staklenke (oprane i zagrijane u pećnici) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni pekmez čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.