Zima sa sobom obično donese manjak fizičkih aktivnosti, hranu koja sadrži više kalorija i odjeću koja je deblja i koja uspješno skriva koju kilu više i mišiće koji su se, eto, uspjeli malo "opustiti"

Katica Wolf
Katica Wolf

Svijet aromaterapije

Najčešće se to najviše primijeti na području bedara i guze. Višesatni sjedilački način rada doprinosi tome da se višak kila skuplja baš na tom dijelu, da dolazi do oslabljene cirkulacije i nakupljanja viška tekućine u organizmu. Kako nam se bliži proljeće i topliji dani tako ćemo polako skidati slojeve zimske odjeće, a naših par kila viška će oblačenjem laganije odjeće izlaziti na vidjelo.

U proljeće obično mnogi kreću na različite dijete, čišćenje organizma, povećavaju fizičke aktivnosti, pa sve to doprinosi smanjivanju kilaže i učvršćivanju mišića. No, naša koža obično ne može pratiti te relativno brze promjene, pa se događa da bude malo opuštena i umorna.

Kako bismo pomogli svojoj koži, mišićima i cijelom organizmu da ubrza proces učvršćivanja, na raspolaganju imamo više mogućnosti. Osim čišćenja organizma iznutra trebamo si pomoći i pripravcima koje ćemo nanositi izvana.

U tu svrhu ćemo koristiti biljna ulja koja se brzo i lako upijaju i eterična ulja koja će potaknuti cirkulaciju i djelovati diuretski kako bi se toksini izlučili iz organizma.

čvrsta guza i bedra

Od biljnih ulja najbolje je koristiti biljno ulje lješnjaka ili suncokreta. Ova biljna ulja lagano zatežu kožu, a dodavanjem eteričnih ulja čempresa, ružmarina kemotip cineol, limunskog eukaliptusa, borovice bobice ili limuna potaknut ćemo cirkulaciju i izlučivanje toksina, pa će koža brže reagirati.

Osim biljnih ulja lješnjaka i suncokreta može se koristiti i macerat bršljana koji potiče cirkulaciju, otapa višak masnog tkiva, regenerira, osvježava i tonizira (zateže) kožu.

Također, od velike važnosti su i masaže, posebno limfna drenaža koja potiče rad limfnog sustava i izlučivanje toksina iz organizma.

Kada napravimo te prve korake, kao dodatnu pomoć možemo uvrstiti biljke koje će dodatno tonizirati (učvrstiti) kožu, a to su ekstrakti kigelie i maka.

Od eteričnih ulja u ovom periodu možemo koristiti eterično ulje ružino drvo i sjeme mrkve. Oni djeluju tako da potiču stvaranje kolagena (ružino drvo) i iznimno regenerirajuće (sjeme mrkve).

Jedna lagana krema, koja se brzo upija i u koju se mogu ukomponirati ovi sastojci dat će koži potpunu njegu i tonus, pa proljeće možemo dočekati bezbrižno.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima

www.aromaterapijaviola.com 

mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.