Karl Lagerfeld još je jednom očarao Pariz. Njegova nova kolekcija visoke mode prikazana na Pariškom tjednu mode prije nekoliko dana, potvrdila je činjenicu da modni velikan naprosto nikada ne ostaje bez inspiracije i drži se svoje krilatice - „Sve se nanovo stvara bez prestanka."

chanel visoka moda, proljeće 2011

Najnovija Chanelova linija odjeće čitava je u znaku pastelnih nijansi, igre transparentnosti, slavnih volana i „froufrousa" starog doba, koje Lagerfled tako virtuozno uspijeva učiniti suvremenima, pa čak i futurističkima. Nježni puderasti tonovi s bljeskovima žestokog srebrnog  štrasa te perle i mekane niske cipele aduti su najnovije kolekcije Chanel haute couture koja u prvi plan stavlja rafiniranu ženstvenost.

chanel visoka moda, proljeće 2011

Šarm Lagerfeldove vizije moderne žene je uljepšavanje bez imalo vulgarnosti. Blještava od tajnovitosti i neponovljive elegancije, magija odjeće iz pariške ulice Cambon, osvaja bez napora.

chanel visoka moda, proljeće 2011

Kolekcija je ujedno i poseban hommage krojačicama Chanelova ateljea, čiji način izrade zapanjuje jer savršenom peciznošću redaju šljokice, trake, prošive, štras..., sposobne za sve kombinacije. Revija je dostojanstvena, raskošna, posebna i mladenačka.

chanel visoka moda, proljeće 2011

Lagerfled je istaknuo kako je revija posvećena umjetničkom stvaranju Marie Laurencin, velikoj francuskoj slikarici koja je stvarala krajem 19-og i početkom 20-og stoljeća i poznata je po akvarelima nježnih pastelnih boja.

Pogledajte reviju Chanel haute couture, proljeće 2011.:

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.