Pariške revije muške mode otkrile su jako osobne interpretacije suvremenog odijevanja, ogromno umijeće i fascinantnu dopadljivost i nosivost. Pokazale su se čak zanimljivijima od ženskih revija

dior, hermes, lanvin, ljeto 2012
Dior, Hermes, Lanvin

Umjesto podija, posebna i neobična struktura dočarala je salone kuće Dior, smještene u poznatoj pariškoj aveniji Montaigne, na broju 30. Ideja je originalna jer je Kris Van Assche, umjetnički direktor muške linije, želio prenijeti duh i način izrade u svakodnevnicu, organizacijom revije u pariškom Tenis klubu. Diorova odijela su tkana poput šatorskog platna, svijetlih nijansi i besprijekornih krojeva - oštrih i preciznih linija bez prošiva i detalja. Luksuz je odsutan. Mnoštvo odjeće, predviđene za proljeće-ljeto 2012., krojeno je od prirodnih materijala - svile, lana, pamuka i savršeno slijedi liniju tijela, padajući na raskošan, ležeran i konforan način.

ann demeulemeester, cerruti
Ann Demeulemeester, Cerruti

Dizajnerica Ann Demeulemeester ističe diskreciju i rafiniranost. Njezini romantični dječaci su plijenili poglede, noseći kaputiće krojene od damasta, ali i niza drugih materijala s uzorcima koji predstavljaju paletu nijansi. Za brand Hermès, kreatorica Véronique Nichanian predstavila je majice od teleće kože s decentnim uzorcima i printevima dobivenima obradom kože pomoću lasera. Hlače su posebno zanimljive, suptilne i izgledaju kao lagane pidžame s lažnim kopčanjem. Odjeća je u nijansama od mornarske do petrol plave, uz detalje boje šafrana i okera. Stil je jako muževan, a kreativnost i umijeće se ogledaju u pletenim džemperima od vune i kože. Elegancija je iznad svega!

Brand Cerruti pod umjetničkim rukovodstvom Zorana Bosanca, koji već drugu sezonu kreira mušku liniju, izazvao je posebno zanimanje jer njegovi manekeni nose čizme - s visokom potpeticom.

Kuća Lanvin ima viziju muške mode u vojničkom stilu. Siluete su duge i vitke, zahvaljujući tehnici šivanja, koja maskira džepove i druge detalje, dok su šavovi jakni sakriveni u unutrašnjosti. Volumeni su bogati, predstavljajući i tendencije modernog kimonoa, krojenog u jednom dijelu. Isto je s košuljama, majicama i lakim mantilima. Odijela su jako elegantna, hlače vidljivo opeglane, dok su naramenice istaknute, zahvaljujući komadima tkanine koji ih uzdižu. Alber Elbaz, umjetnički direktor Lanvina te Lucas Ossendrijver, dizajner muških kolekcija, uspjeli su kristalizirati sve trendove koji ce činiti proljetno-ljetnu modu 2012. godine.

damir doma
Damir Doma

Damir Doma, koji se već ustalio u francuskoj prijestolnici i još otvorio prekrasan prodajni prostor u New Yorku,  pokazao je kao i proteklih godina - besprijekorne krojeve. Upotrebom lana i prirodne vune, jakne i košulje su podatne i fluidne. Odjeća 31-godišnjeg Virovitičanina je savršena i precizna te plijeni neobičnim efektima, svojstvenima rijetkoj nadarenosti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.