Faza je Venere u Škorpionu – planet ljubavi ulazi u fazu najseksualnijeg od svih znakova i zato se naša Dea pozabavila temom - seksualne energije i njenog pravilnog kanaliziranja. Seksualna energija suština je života na zemlji kojom se, shodno njezinoj snazi i moći, manipulira od prvih civilizacija čovječanstva. I danas je tako: seksualne aluzije i subliminalne poruke manipuliraju um, uglavnom ga tjerajući na potrošnju energije – emotivne, kroz fantaziranje, ili konkretne materijalne/novčane, kroz kupovinu svega što je „seksi" (od cipela do deterdženta)

Dea Devidas
Dea Devidas

Buđenje Boginje

Dakle, intenzivno reagiramo na seksualnu energiju (npr. svaki seksualni vic ili pomisao na seksualnost), i to zato što znamo, iz naših kostiju i jajnika, i duha, da je to vitalna zemaljska energija. Ona koja stvara život – rađajući doslovno nova bića, i stvarajući umjetnička djela; sve promjene i kreacije idu iz snage te energije; cijela svijest i stanje psihe bivaju određeni njome. A time sva čovjekova postupanja. Primjerice, drugačije doživljavate nekoga nakon seksa. Na račun seksualne privlačnosti možemo jako zaglaviti u emotivnom samozavaravanju, tkanju slika koje želimo vidjeti, a ne koje doista jesu... I to sve u nekoj plemenitoj iluziji: ideji da činimo dobru stvar, da smo sretni (a zapravo nismo)...

O psihičkom mehanizmu emotivnog samozavaravanja proizišlog iz seksualnosti govori 7 kaleža Tarota, karta koja se kod nekih autora zove Razvrat, a označava energiju Venere u Škorpionu trenutno aktualnu u nebeskim šetanjima zvijezda. To je energija značajna za sve nas jer nas duboko dira u ono na što smo najranjiviji, najosjetljiviji: seksuanost i ljubav te njihove preobrazbe kroz silu seksualne energije. Faza Venere u Škorpionu priziva silu koja otvara sve naše seksualne fantazije, ali i frustracije i želje koje su maštane, ali nedoživljene... Svi razvrati na koje smo pristajali reinkarnacijski iz ideala emocije i ljubavi, sve perverzije na koje smo se osudilli – sve se sada oslobađaju u svijesti. Bilo kroz snove, ili čudna stanja na javi: pritiske, očaje, ljubomore, strahove.... Posesivnosti i gladi.

seksualna energija

Kako kod koga, individualno je i ovisno o trenutnom stanju psihe i kondiciji. No, generalno, koliko god ovo bilo zahtjevno – jer nas može tjerati na najdublja i možda najnelagodnija preispitivanja – ovo je stanje iznimno i blagoslovljeno jer nam pokazuje istinu o moći seksualnosti. Danas je ona, kao i sve, razvikana. Čak je postalo moderno „seksati se slobodno" u ime raznih tantra teorija, ovoga i onoga... Pornografija (i to ona jeftina, vulgarna, ne profinjeni erotizam) pršti s tinejdžerskih mobitela, i sve je to kao dio novog vremena, novih sloboda. Ali avaj! Sa svakim vašim orgazmom, mentalnim, emotivnim ili fizičkim – ako je nesvjestan – bacate, dajete kvantum svoje životne sile.

Tek kada je seksualna energija podignuta, tj. spiritualizirana – seks postaje sveti seks. Razmjena je tek tada potpuna i sveta - jer kad ide s razine božanskoga, duha u nama, isprepliću se i tijelo i duša. Svjesno. Takav način je put izražaja duha u tijelu. Jer, yin i yang kao dva suprotna pola, svoj najfizičkiji izraz imaju kroz tijela muškarca i žene – dva suprotna (s)pola. U tom smislu, orgazam svetog seksa je najbliže iskustvo Jednote na zemlji: dva tijela su, u trenu penetracije, spojeni, kao jedno. Zato je seks vrhunsko iskustvo.

Taoisti su to znali. Od tinejdžerske dobi su nekoć djecu organizirano učili raditi sa svojim seksualnim organima: vježbe disanja i stezanja mišića. Vježbe koje kod samaca razvijaju umijeće uzdržavanja, sa svrhom pohrane seksualne energije prije oslobađanja iste kroz orgazam, te vježbe razmjene i multipliciranja energije u partnerstvu. Vježbe zahvaljujući kojima su odnosi trajali i partneri bili uljubljeniji i privrženiji s vremenom, a ne udaljeniji. Dugovječniji, mirniji, zdraviji i ispunjeniji. Stoga je mudro da ovo vrijeme posvetimo pažnju, svjesnije možda nego inače, svojoj seksualnosti: da otključamo tajnu u nama.

Razgovarate otvoreno s partnerom o svojim željama, skrivenim mislima, strahovima i fantazijama. Nemojte čekati da neki vanjski autoritet provede edukaciju... Načekat ćete se. Neće vam ni škola, ni država ni itko osvijestiti ovo, osim vas samih, i vašeg rada. Dakle, terapeutska vježba – i inače, ali posebno ovih dana za Venere u Škorpionu – jest otvoriti se nježno komunikaciji s partnerom ili sa samima sobom, za slučaj da niste u odnosu – i početi istraživati svoje tijelo, aurično i fizičko. Svjesno, s udahom i izdahom. Svjesnim dodirom – od aure i čakri do samog fizisa. Isprobavajte pozicije, razgovarajte, smijte se ako nešto ne možete, istražujte koje meridijane iscjeljujete... Neka vam seks bude lijep ritual: nekad dug, nekad kratak, kako kad, ali uvijek svjestan. To je način da seksualnost bude sveta, vraćena na pijedestal koji joj po prirodi pripada: onaj duha što se kroz tijelo u čistoći izražava.

www.elementi.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.