Znanstvenici tvrde da ženski glas svojom frekvencijom živcira frajere. Svi dobro znamo da su žene s Venere, a muškarci s Marsa, ali k vragu ovo je ipak previše...

brbljava zena„Moj muž je šarmantan, ali me nikada ne sluša!", ljuto komentira žena. A muškarac umoran od neprestanih pitanja svoje žene, na njih uopće ne odgovara. Zašto ta slaba muška reakcija na žensku potrebu za dijalogom? Prema znanstvenoj studiji britanskog sveučilišta Sheffield, izgleda da taj umor na koji se muškarci pozivaju treba zaista ozbiljno shvatiti. 

Istraživanja su pokazala da ženski glasovi koji su viši i melodiozniji, sadrže veću skalu zvučnih valova, pa ih je dakle teže odgonetnuti... I zbog toga taj umor!

Međutim, prema teoriji francuskog sociologa Jean-Claudea Kaufmanna te poteškoće odnose se prije svega na nesrazmjer u očekivanjima muškaraca i žene. Za muškarca brak bi trebao biti odnos opuštanja i veselja, dok žene očekuju mnogo više od te veze. 

U prvom redu, one se više daju, traže rješenja i stavljaju probleme na stol. Zato ih muška ravnodušnost i duhovna neprisutnost, nervira. Tako se stvaraju različite uloge - odgovornost se suprotstavlja bezbrižnosti, a ozbiljnost traženju užitaka.

Žene, prvenstveno, žele da ih njihov supružnik sasluša, a muškarci, očekuju od žena da ih prestanu neprestano kritizirati i da se više oduševljavaju. Masovno potvrđuju da više vole trenutke nježnosti od neke diskusije, pa čak i za vrijeme dobre večere.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.