Na valu revolucije seksualnosti koja je vrhunac imala u devedestima, napisana je knjiga "Rat sperme". Autor Robin Baker pokušao je naći smislene i dosljedne odgovore na mnoga zanimljiva i intrigantna pitanja iz područja seksa i intimnog života

rat sperme knjigaSeks i razmnožavanje oduzimaju nam mnogo vremena, možda ne toliko sama praksa, koliko razmišljanje i razgovor o toj temi. Usprkos tome, najviše nas zbunjuju vlastite seksualne aktivnosti, reakcije i emocije.

Zašto nas, u jednoj savršeno sretnoj vezi, ponekad spopadne nevjerojatno snažan poriv za nevjerom? Zašto muškarci pri svakom snošaju izbace dovoljno sjemena da oplode cjelokupno stanovništvo Sjedinjenih Američkih Država - i to dvaput? Zašto nam je seks toliko često na pameti kada većinu vremena niti ne želimo djecu? Zašto nas, kada najmanje želimo djecu, naša tijela iznevjere i mi ih napravimo? Zašto je penis takvog oblika i zašto ga guramo naprijed-natrag prilikom snošaja? Zašto je ženski orgazam tako nepredvidljiv i zašto ga je tako teško postići? Zašto neke ljude više zanima snošaj s osobama istoga spola?

Ovo su tek neka od pitanja na koja, ako smo iskreni, nemamo razuman ili barem dosljedan odgovor. Pa ipak, na valu revolucije seksualnosti, koja je započela još sedamdesetih, ali je tek u devedesetima doživjela pun zamah, Robin Baker u Ratu sperme odgovara na ova važna pitanja.

 

 

O autoru:

Dr. Robin Baker bio je predavač zoologije na Fakultetu bioloških znanosti Sveučilišta u Manchesteru od 1980. do 1996. godine. Otkad je napustio sveučilišnu karijeru 1996. godine, u potpunosti se posvetio pisanju, predavanjima i pojavljivanjima na televiziji. Objavio je više od stotinu znanstvenih radova I brojne knjige, među kojima su Baby Wars i Sex in the Future. O njegovu radu i zamislima o evoluciji ljudskoga ponašanja govorilo se u mnogim televizijskim i radijskim emisijama diljem svijeta. Ima petero djece i živi u Manchesteru od 1974. godine.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.