Najveća izložba mačaka na svijetu, World Cat Show 2012. Croatia, održat će se ovoga vikenda, 27. i 28. listopada, u Areni Zagreb. S ciljem širenja svijesti ljudi o držanju mačke kao kućnog ljubimca izložbu organizira Savez felinoloških društava Hrvatske uz pokroviteljstvo gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Ministarstva turizma i Turističke zajednice Grada Zagreba 

macka

Preko tisuću mačaka iz 33 zemlje svijeta ispunit će Arenu na jedinstvenom događaju za felinologiju, ali i turističku promociju Zagreba i Republike Hrvatske. Prema iskustvima zemalja koje su bile domaćini Svjetske izložbe, izložbu bi tijekom dva dana moglo vidjeti i do 15.000 posjetitelja.

Svjetsku će izložbu u subotu u 10 sati svečano otvoriti visoki pokrovitelj gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, uz prigodni glazbeno-plesni program koji će voditi glumica i pjevačica Jasna Bilušić. Slijedi cjelodnevno suđenje, a prvi dan izložbe završava u 18 sati predstavljanjem najboljih mačaka u svim skupinama i kategorijama te dodjelom nagrada za Best in varietet (najljepše u boji). U nedjelju u 10 i 30 sati počinje Best in show za svih pet kategorija (perzeri i egzote, poludugodlake, kratkodlake, sijamske i orijentalne te domaće mačke), za sve skupine mačaka: mačić, junior te otvoreni razred (najbolji mužjak i najbolja ženka za kastrate i nekastrirane mačke). Na izložbu su dolazak najavile i poznate osobe iz javnoga života koje će se u 13 sati slikati s mačkama i tako promovirati Svjetsku izložbu. Od 15 do 17 sati slijedi nastavak suđenja i na koncu predstavljanje svih pobjednika Svjetske izložbe uz dodjelu nagrada, čime će završiti Zagreb World Cat Show 2012.

Ponosni na činjenicu kako je prvi puta organiziran izravan video prijenos događaja na Internetu organizatori procjenjuju kako će Zagreb World Cat Show putem video linka dnevno pratiti više desetaka tisuća zaljubljenika u mačke iz cijeloga svijeta.

Na impozantnu pozornicu koja zauzima više od 200 četvornih metara dizajner interijera i autor scenografije Danijel Iveta smjestio je "catwalk" - pistu duljine 20 metara te oazu zelenila (biljni otok). Po prvi puta na ovakvim natjecanjima zona za suce i VIP goste zauzima dio pozornice i tako čini fizičku cjelinu. Dojam glamuroznosti cijele scenografije pojačava efekt „zvjezdanoga neba" (teškog kazališnog zastora s LED lampicama), koji zatvara pozornicu od gotovo 40 metara. Crvena boja loga World Cat Showa korištena je kao osnovna boja pozornice i pratećih detalja u uređenju, kako bi se dobila harmonična cjelina i naglasio prepoznatljivi identitet izložbe.

Oba dana na pozornici će se odvijati i bogat zabavni program, uz sudjelovanje renomiranih umjetnika, plesnih klubova i dječjih zborova, a sve će točke biti u znaku mačke, najavila je redateljica programa Larisa Navojec.

Kako bi promovirali felinologiju među najmlađima organizatori su pripremili i edukativne radionice za djecu na kojima će im se pokušati približiti mačka kao kućni ljubimac.
Na samoj izložbi, osim štandova s mačjim potrepštinama bit će mnogo štandova malih obrta sa zanimljivom ponudom, naravno opet tematski najčešće vezanom uz mačke.

macka

Izložba će za posjetitelje u subotu i nedjelju biti otvorena od 10 do 18 sati, a dnevne ulaznice po cijeni 30 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu prodavat će se oba dana trajanja izložbe na ulazu u Arenu. Djeca do 7 godina imaju besplatan ulaz.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.