Hrvatska pošta jučer je javnosti predstavila senzacionalno otkriće - sasvim nove, pikantne detalje iz života cara Franje Josipa. Ljubavnički odnosi celebrityja (živih ili umrlih), uvijek su nam zanimljivi, pa vam u cijelosti donosimo dirljivo carevo ljubavno pismo seljanki Mari iz Šestina

pismo cara franje josipa ljubavnici mari

Hrvatska je pošta u četvrtak 1. travnja, u Poštanskom uredu 10101 u zagrebačkoj Jurišićevoj 13, predstavila pismo cara Franje Josipa koje je pronađeno tijekom katalogiziranja arhivske građe. Dvojezično pismo, na hrvatskom i njemačkom jeziku, austrougarski je car poslao svojoj ljubavnici, stanovitoj Mari iz Šestina, čime je otkriven dosad nepoznati detalj iz privatnog života Franje Josipa kao i njegova ljubav prema špeku i kolačima. Pismo je pobudilo interes pedesetak znatiželjnika, ali i medija koji su došli popratiti ovaj značajan događaj. U nastavku možete pročitati dio pisma na hrvatskome:

Draga i preljubljena Mara,

Najljepša ti hvala na poslani špek i kolaci. Doista su nam šmekali a posebno moj savjetnik Georg kojemu je poslije bilo muka sto ni ni cudno jer je sam pojeo dva tabla. Pozdravi puno baka Rozika. Stvarno mi je zao kada sam cuti da je uginula krava Cvetka. Vidjet cu sa svoji dvorski konjusari kako da ti posaljemo druga krava. Doista mi falis i se nadam uskoro doci u Agram a onda cemo se svakako i vidjeti. Nas prosli sastanak je bio prekrasan. Lijepo smo se proveli setajuci se podno Sljemena. Jedva cekam nas ponovni susret i tvoj vruci cjelov.

Zauvijek tvoj Francek

Naravno, riječ je bila tek o dobro smišljenoj prvoaprilskoj šali koja nas je od srca nasmijala!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.