S pretjerivanjima na kraju prošlog tjedna ste završili? Ili niste? Neki će još ponedjeljak provesti oduševljeni ili baveći se posljedicama ushićene faze. Oni koji su jasnije od tog poleta primili vibru Venere i Saturna u opoziciji, još uvijek osuđuju, kritiziraju i osjećaju se nevoljenima... I pritom im čak nije potrebna osoba da bi to uspješno radili (sami sebe dovoljno muče)

horoskop

Mlađak u Biku u  utorak vrijeme je uspješnih početaka motiviranih željom za životnim užicima ili sigurnošću. Miješanje energija Merkura i Venere koje će biti sve očitije kako odmiče tjedan spoj je uma/komunikacije i želja/društvenosti. Ugodna i iskoristiva kombinacija čak i u slučaju da vam ne odgovara način na koji se sve to ovog proljeća nudi. Način je i dalje direktan i bez finesa i sentimentalnosti, što ne negira  životnost, kreativnost i ljepotu (onima koji to mogu podnijeti "u grubo"). Poslovno odličan tjedan za sve što zahtijeva elokvenciju i spretnost, za umjetnost, trgovinu, poslove posredovanja, transporta, pregovore svih vrsta i rješavanje pravnih problema. Vatreni i zračni oslobodite vrijeme za druženja, iako mislim da vam to sad ne treba napominjati. Bitnija napomena se odnosi na skori odlazak Jupitera iz znaka Ovna: ode on 5. lipnja u znak Bika i prilike za pozitivne promjene, napredak i širenje utjecaja počinju se nuditi pripadnicima zemljanih i vodenih znakova. Ako ste shvatili što trebate napraviti ili dobili priliku, a nemate petlje krenuti (ili sabotirate sami sebe strahom od neuspjeha ili još gore - uspjeha), nemojte de vas čujem da se žalite. Samo se pitajte jeste li spremni još dvanaest godina provesti takvi, tu gdje jeste ili s onim s kojima ste. Ako niste, sad je vrijeme za pokret.

OVAN (ili podznak ovan) - osjećaj da vaši talenti odlaze u vjetar necijenjeni te negativna procjena sebe, prolaze brže nego su se pojavili. Utorak nosi konačno nešto konkretno, a ostatak tjedna vas nalazi ponovno u elementu gdje ćete vrlo izražajno nadoknaditi ono što nije išlo prošloga tjedna (i nekoga moguće i prevesti žedna preko vode/bez zloće, naravno).

BIK (ili podznak bik) - zasad je prva dekada živnula i osjetila da je "vrijeme". Pojačani osjećaj sebe i vlastitog utjecaja podržan je Mlađakom u utorak. Inicijativa i planiranje svega što se da ugurati u jedan utorak se isplati. Ostatak tjedna je kao stvoren za sva Venerina bića, a vi ćete pokazati jednu do sada skrivenu stranu.

BLIZANCI (ili podznak blizanci) - Mjesec na vašoj strani i zagrljaj Venere i Merkura čini ovaj tjedan odličnim za sve i svašta. Baš kako volite. Osim početka tjedna kad možete osjetiti zdravstvene smetnje ili previše razmišljati o tuđim problemima. Nadoknadite san i u srijedu popodne bit ćete kao novi.

RAK (ili podznak rak) - ništa što radite ovih dana neće proći neopaženo. Jednim dijelom ćete jedva dočekati, ali jednim dijelom ćete priželjkivati da to nije baš tako intenzivno i na toliko strana. Probajte se malo skloniti od svega u četvrtak kad vam stvarno treba malo više mira. Budite svjesni da vam Mlađak u utorak nosi korisna poznanstva.

LAV (ili podznak lav) - za vas ovaj tjedan vrijedi ona 'što dalje to bolje'. Ovo se odnosi na prilike koje će vas snaći ako se udaljite iz svakodnevnice. Druga opcija je sjajna primjena znanja ili tuđeg iskustva na vlastitu situaciju. Više malih promjena i "malih", ali značajnih, riječi pobudit će vam osjećaj avanture koji vam je sad najbolja hrana.

DJEVICA (ili podznak djevica) - iznenaditi ćete se koliko će u drugoj polovici tjedna lako ići sve ono što je zapinjalo u zadnje vrijeme. Prije toga, pustite nepravde i isplanirajte što god možete za utorak - Mlađak vam je naklonjen naročito za putovanja, učenje i upoznavanje ljudi s kojima možete uživati i uz to nešto naučiti od njih.

VAGA (ili podznak vaga) - za srednju dekadu svemir olakšanjem odnosa i komunikacije  vraća nedavno pretrpljeno od drugih. Rođeni krajem znaka, sada je vrijeme da se vi osjetite kao da su se svi okomili na vas. Usredotočite se na svoje kvalitete - njihovo fokusiranje na vaše mane je samo privremeno.

ŠKORPION (ili podznak škorpion) - mlad mjesec u vama suprotnom znaku Bika fokusira energiju na vaše odnose. Ako u tom dijelu života osjećate nedostatak smisla neminovno slijede nove osobe koje ne morate odmah prepoznati kao potencijalne partnere. Napad kreativnosti krajem tjedna nastaviti će se i dulje.

STRIJELAC (ili podznak strijelac) - konačno ćete čuti ono sto ste priželjkivali i to možda iz više izvora (ili na intimnom planu od više osoba?). Na zadnjoj dekadi je red da uživa potporu Jupitera potpomognutim Marsom. Ustvari, neće biti uživanja bez inicijative pa dajte malo akcije i u teme koje vam znače više od zabave.

JARAC (ili podznak jarac) - Ne samo da se manje zabrinjavate, nego kako tjedan odmiče, prve ugodne promjene kad se radi o vrlo bitnoj stvari, a to je vas osjećaj sigurnosti, bit će sve očitije. Vama će Mlađak u utorak donijeti novu simpatiju ili obnovu životne radosti vezanu uz voljene osobe/potomke.

VODENJAK (ili podznak vodenjak) - smanjuje vam se tempo i kako vaš um postaje smireniji sve bolje će se stvari početi odvijati u najbližoj okolini. Mlađak u utorak donosi rješenje teme iz prošlosti, a četvrtak i petak ćete se okrenuti voljenima. U pravi trenutak, jer bit će spremni dati sve od sebe da se osjećate divno.

RIBE (ili podznak ribe) - primijetit ćete da se niste odavno osjećali tako cijenjeno i voljeno kao u drugom dijelu tjedna. Uživajte i pamtite za sve buduće minus faze sve pohvale kojih ćete se naslušati. Sve ste bliže puno aktivnijem razdoblju u kojem biste se mogli dovesti u iscrpljenost pa već ovog tjedna postavite prioritete.

helenahabulin@net.hr
mob:091 9509779

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.