UN-ov glasnik mira, nositelj  Guinnesova rekorda čija je knjiga "Alkemičar" prevedena na 80 jezika svijeta i prodana u 65 milijuna komada, pisac koji je objavio 30 naslova i čije se knjige prodale u više od 165.000.000 primjeraka, književnik sa 115 internacionalnih nagrada, autor čija su djela doživjela 65 kazališnih adaptacija, Paulo Coelho - ima novi roman "Preljub"

paulo coelho, preljub

„Preljub" Paula Coelha, objavljen na portugalskom jeziku u travnju ove godine, njegov je šesnaesti roman. U Brazilu se odmah našao na prvim mjestima svih lista najčitanijih naslova. Englesko izdanje najnovijeg djela ovog u svijetu omiljenog pisca izlazi u kolovozu, a hrvatsko prije njega – u lipnju, u izdanju VBZ-a. 

„Preljub" propituje nejasne granice između ljubavi i slijepe zaljubljenosti. I ovaj roman, kao i ostala djela Paula Coelha, temom i životnim situacijama koje problematizira dodirnut će živote milijuna ljudi, obratiti se svima onima koji su se ikad zapitali: „Jesam li ovako zamišljao svoj život?"

O autoru: Paulo Coelho rodio se u Rio de Janeiru, 24. kolovoza 1947. U svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, Coelho je postao popularan romanom "Alkemičar", duhovnom potragom pastira Santiaga, koji mora naučiti neke životne istine (značaj i bit sudbine, ljubavi, rada/truda). "Alkemičar" je preveden na 80 jezik čime je knjiga ušla u Guinessovu knjigu rekorda kao knjiga prevedena na najviše jezika jednoga živućega autora. "Alkemičar" je također među najprodavanijim knjigama na svijetu - oko 165 milijuna primjeraka. 

 

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.