Festival "Bijeli ljiljani" održat će se u Laubi od 9. do 15. siječnja, a započet će izložbom fotografija 190 štićenika Lobor-grada fotografkinje Duške Stepanov. Festival će posjetiteljima pružiti priliku da se upoznaju s izazovima mentalnog zdravlja kroz edukativne panele, izložbe i besplatno savjetovanje sa psiholozima

bijeli ljiljani izlozba duska stepanov lauba

Prvi put u povijesti doma za odrasle osobe Lobor-grad, javne ustanove u nadležnosti Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koja skrbi za odrasle osobe s problemima mentalnog zdravlja, skrbnici su dozvolili snimanje 190 štićenika doma, s ciljem destigmatizacije psihičkih poremećaja i bolesti. 

bijeli ljiljani izlozba duska stepanov lauba

Izložbom fotografija Duške Stepanov, započet će projekt „Bijeli ljiljani“, ujedno i festival mentalnog zdravlja, koji će se održati od 9. do 15. siječnja u zagrebačkoj Laubi – kući za ljude i umjetnost. U sklopu festivala građani će imati priliku posjetiti izložbu, prisustvovati edukativnim panelima, a na usluzi će im za besplatno savjetovanje stajati i niz psihologa. 

bijeli ljiljani izlozba duska stepanov lauba

Antonia Ćosić i Duška Stepanov

Projekt su sponzorirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Odsjek za psihologiju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te udruga „Kako si“, a podržale su ga i brojne poznate osobe iz javnog života, koje će prisustvovati otvorenju. Projekt će predstaviti Vili Beroš, ministar zdravstva, Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, i Darinka Sviben, ravnateljica "Lobor-grada". Antonia Čosić, novinaraka HRT-a, o "Lobor-gradu" i njegovim štićenicima snimila je dokumentarni film koji će uskoro biti prikazan na HRT-u.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.