Gradska kavana, kultna institucija grada Zagreba, ponovno je otvorila svoja vrata nakon više od godinu dana od početka preuređenja. Sada je ovo omiljeno sastajalište Zagrepčana još raskošnije i ljepše, a ritual druženja pretvara se u istinski doživljaj u prostoru koji je bremenit povijesnom i kulturnom tradicijom

gradska kavana, zagreb

Nakon godine dana preuređenja, zagrebačka Gradska kavana na Trgu bana Jelačića ponovno je otvorila svoja vrata, ljepša, zanosnija i raskošnija no ikad. Kultno okupljalište Zagrepčana, Gradska kavana, prošla je mnoge izmjene i obnove, a najveću od njih prije tri godine kada je mladi arhitekt Ante Vrban modernizirao interijer. Gradska kavana arhitektonski je impozantan prostor na tri nivoa. Glavni dio je stepenište od toskanskog Carrara mramora iz kojega se izdiže pet prozora visine gotovo šest metara, koji prostoru daju nevjerojatno osvjetljenje. Pozornost svakako privlači i pod obložen mozaičnim parketom, a na prozorima, šanku i ogradama provlači se metalni motiv crnog pletera, inspiriran hrvatskim tradicionalnim pleterom.

gradska kavana, zagreb

gradska kavana, zagreb

Rasvjetom u Gradskoj kavani, osim dnevnog svjetla koje ulazi kroz velike prozore, dominiraju raskošni lusteri koji prostoru daju svečani dodir, a izrađeni su u Zabok dekoru od Swarovski kristala. Zidovi su prebojeni iz klasične bijele u boju bijele kave, a stolice više nisu ljubičaste i bijele, nego crvene, što je promijenilo ukupan dojam prostora i dalo mu jači karakter. Novost je također da je restoran na prvom katu, La Republica, prestao raditi, ali se kavana može unajmiti za poslovne ručkove, bankete, evente i svadbene svečanosti, a prima i do 250 ljudi. Za one koji svakodnevno vole odlaziti u Gradsku kavanu u Zagrebu, treba napomenuti da su, uz tradicionalnu ponudu kava i ostalih pića te bogatu vinsku kartu, novost u ponudi kolači i torte iz slastičarnice Torte i to.

gradska kavana, zagreb

gradska kavana, zagreb

gradska kavana, zagreb

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.