U petak 27.lipnja počele su tradicionalne 33. zagrebačke ljetne večeri koje će trajati do 14. srpnja u prostorijama Klovićevih dvora u Zagrebu. Ovaj vrhunski glazbeni događaj od sedam koncerata s programima od renesanse do 20.stoljeća svečano je otvoren nastupom proslavljenog Bečkog komornog orkestra pod vodstvom uglednog austrijskog dirigenta Stefana Vladara

freywille, zagrebačke ljetne večeri

Uz veličanstvenu glazbenu izvedbu Weberna i Mozarta, svečano otvorenje obilježno je i nizom zanimljivih događanja koji su podsjetili na tijesnu kulturnu i povijesnu povezanost Beča i Zagreba.

FREYWILLE, kao jedan od ponosnih partnera, kreativnom sintezom plesa, slikarstva i kulturnih specifičnosti dva predivna europska grada, predstavio je svoju najupečatljiviju kolekciju posvećenu Gustavu Klimtu, izvanrednom majstoru dekorativne umjetnosti te razdoblju moderne.

freywille, zagrebačke ljetne večeri

Romantičnim koracima bečkog valcera izvrsni Petra Jeričević i Damir Horvatinčić, zablistali su uz FREYWILLE umjetničke minijature od emajla simboličnog naziva Hope, te podsjetili na značenje raskošnih motiva u kojima su utkane poruke nade i ljubavi.

freywille, zagrebačke ljetne večeri

freywille, zagrebačke ljetne večeri

FREYWILLE nakit je svjetski poznat po jedinstvenoj ručnoj izradi te raskošnom dizajnu inspiriranom najvećim majstorima slikarstva. Desetljećima je sinonim za kreativnost i autentičnost onih koji ga nose, a odražava pozitivan pogled na život i istinsku romantiku.

Zagrebačke ljetne večeri posjetite do 14. srpnja u Klovićevim dvorima. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.