Ledeni park na Tomislavcu, Zrinjevac, Trg Bana Jelačića, Tomićeva, Bogovićeva... - sve su ovo već uobičajene rute jedne standardne blagdanske šetnje Zagrebom, koji je u ovo adventsko vrijeme doista prekrasan i vrvi prelijepim manifestacijama, ukrasima i gradskim sadržajem... No, vrijeme je da otkrijete i neke nove, do sada skrivene ili manje poznate, ali jednako čarobne uličice...

adventski kalendar zagreb

Adventski kalendar, jedna je od novih manifestacija koje otkrivaju i revitaliziraju zapuštena i još neotkrivena dvorišta i prolaze Donjeg grada. Neizvjesnost i iznenađenje koji se pri tome postižu projektu daju posebnu draž, a dvorišta i prolazi postaju mjesto širenja blagdanskog duha i šarmatnih događanja. Sadržaji su primjereni duhu adventa tako da posjetitelji uživaju u dnevnim i večernjim događanjima; prigodnim izložbama, čitaonicama, radionicama, predavanjima, predstavama, svjetlosnim instalacijama i koncertima.

adventski kalendar zagreb

Iza projekta Adventskog kalendara, koji je prošlog vikenda započeo u Obrtničkom prolazu koji spaja Varšavsku i Masarykovu ulicu, stoji ekipa s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu – Luka Krstulović, Matija Pajić i Antonija Jakubeka te Ana Mušćet i Petra Orbanić s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 

adventski kalendar zagreb

adventski kalendar zagreb

Obrtnički prolaz, datumi: 28. i 29. 11. // Dvorište Ilice 69, datumi: 5. i 6.12. // Dvorište Petrinjske 73, datumi: 12. i 13.12. // Blok Žerjavićeva 3 - Mihanovićeva 30/2, datumi: 19. i 20.12.2015.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.