Sezona je pletenica, ponajviše opuštenih i neurednih, zato, ako do sada niste pokušali isplesti na svojoj kosi niti jednu, vrijeme je da vas ohrabrimo! Ne brinite hoće li izgledati uredno jer ionako se nose natapirane i opuštene pletenice, onako kako se svi osjećamo tijekom ljetnih mjeseci. A ako ste ipak ljubiteljice čistijih stilova, svoj ljetni look možete upotpuniti nešto klasičnijim pletenicama. Zato izaberite svoj stil i zabavite se!

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

Slika 1 - Izrada ove pletenice izrazito je jednostavna i lagana budući da se plete sa strane i time nam nije potrebna ekstra pomoć da bismo sve napravili onako kako smo zamislili.

Kosu povucite na jednu stranu i ispletite pletenicu počevši u visini uha. Prvo napravite razdjeljak s one strane koja vam više odgovara i vidite koliko kose želite isplesti, a koliko želite ostavite ležerno opuštenim. Na taj način dobit ćete pletenicu koja izvrsno odgovara dnevnom looku, ali može se nositi kao opušteni „beauty dodatak" nešto elegantnijeg večernjeg izgleda. Na kraju završite tankom, elastičnom gumicom, koja bi trebala biti neprimjetna kako ne bi pokvarila dojam opuštenosti.

Tehnika je ista kao kod izrade klasične pletenice i ne trebate prečvrsto plesti kako ne biste dobili pletenicu koja izgleda prestrogo. Glavni cilj je da frizura izgleda opušteno kao što se i osjećate.

Ako imate mediteranski kovrčavu kosu, ne raščešljavajte je. Sve što je potrebno jest prije pletenja kosu nahraniti hranjivom kremom kao što je Spiral Splendour iz linije Hairmix. Svoje kovrče ćete nahraniti te im pružiti sjaj i definiciju te na taj način olakšati izradu pletenice. Ako imate suhu ili oštru kosu nanesite Hairmix Sublime Smooth kremu ili Sublime Shine serum koji će kosu dodatno izravnati i zagladiti te je učiniti podatnom, baš onakvom kakva treba biti za izradu pletenice.

pletenice

Slika 2 - Često se zna dogoditi da imamo premalo vremena za izradu frizure, a ipak želimo da naša kosa ne bude obična i da se ističemo makar i malim detaljem. Taj detalj može biti drugačija boja pramena kose, ukosnice ili ukrasi za kosu, ali isto tako i klasična tanka pletenica koju možemo uklopiti u raspuštenu kosu.

Ako se odlučite za takvu pletenicu, idealno bi bilo da je pozicionirate na dio kose koji vam ne smeta, odnosno koji nećete previše dirati i premještati. Pletenicu možete isplesti do pola dužine kose ili standardno do vrha kose, odluka je u potpunosti na vama. U svakom slučaju ćete izgledati šarmantno. Ako želite postići nešto „otkačeniji" look, odnosno želite da pletenica bude uočljiva možete je ukrasiti trakom drugačije boje koju pletete zajedno s kosom ili pak obojanim pramenom. Ostatak kose možete ostaviti ravnim, ili pak natapirati, čime će pletenica biti još uočljivija budući da će biti u kontrastu s ostatkom frizure.

Za lakšu izradu pletenice upotrijebite Liss Control kremu za zaglađivanje koju nanosite na vlažnu kosu prije sušenja. A za dodatni sjaj možete upotrijebiti kap Mythic Oil ulja koja će vašoj pletenici i kosu uz sjaj pružiti i dodatnu mekoću.

pletenice

Slika 3 - Ako ipak volite urednu kosu nije li ova pletenica savršen izbor? A ujedno je idealna za ljetne vrućine kada želimo što manje kose oko svog lica.

I ovu pletenicu nije komplicirano napraviti, iako se u prvi mah čini da zahtjeva više posla nego što je u pitanju. Prvi korak koji trebate napraviti je zalizati kosu i zavezati je elastičnom gumicom na vrhu tjemena. Kako bi efekt zaglađene kose bio što intenzivniji upotrijebite Metallic Gloss vosak koji će na vašoj kosi stvoriti efekt ogledala. Ako pak želite mat efekt upotrijebite pastu Clay iz linije A.Head.

Nakon što ste zalizali kosu i zavezali je u rep na vrhu tjemena, od njega ispletite pletenicu do kraja vrhova te je zavežite gumicom. Ukosnicama pričvrstite pletenicu na dijelove gdje želite da bude savijena. Ovo je dio s kojim se možete igrati i pustiti svojoj kreativnosti da dođe do izražaja.

Za kraj na čitavu kosu nanesite Gloss Control sprej za sjaj i učvršćivanje i vaša frizura je spremna za premijeru.

Ono što trebate zapamtiti jest da kod izrade pletenica nema pravila i da su varijacije beskonačne. Na vama je da odlučite koji tip pletenice vam je omiljen i u skladu sa stilom, a nakon toga pustite mašti na volju i uživajte.

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: INOA

Powered by:
l'oreal professionnel logo 

 

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.