Aromaterapijski pripravci mogu se izrađivati na više načina i u više različitih varijanti, pa ih možemo izraditi kao uljnu mješavinu, kremu, melem ili u gelu. Kao i u svemu ostalom, tako i kod primjene aromaterapijskih pripravaka različitim osobama odgovaraju različite varijante, ali, u zadnje vrijeme sve prihvatljivija i traženija postaje verzija gelova

Katica Wolf
Katica Wolf

Svijet aromaterapije

 

Gelovi imaju prednost u odnosu na ostale pripravke jer se brže upijaju, samim time brže djeluju, a ne ostavljaju masni trag na odjeći ili posteljini. Oni se mogu izrađivati od xantan, guar ili carragenan gume koje daju fine gelaste strukture, a koje su pogodne za dodavanje vodene, uljne faze i eteričnih ulja ulja.

Osim toga, na tržištu postoji i gotovi gel aloe vera u koji se također mogu ukomponirati navedeni sastojci i upravo to je meni najdraži oblik gela. On je prilično stabilan, lijepo se upija, a osim toga i sam gel, odnosno, biljka aloe vera od koje je gel dobiven ima svojstva da pospješuje brže zacjeljivanje rana i ožiljaka, smanjuje upale, ublažava bolove, umiruje, vlaži i obnavlja kožu. Tako možemo slobodno reći da gel aloe vera u kombinaciji sa eteričnim uljima djeluje sinergijski.

S obzirom da već određeni period imam problema s bolovima u stopalu lijeve noge isprobala sam sve nabrojene varijante pripravaka i od svega mi se najefikasnijim pokazala upravo varijanta gela.

Kako sam se hvalila učincima gela na moje stopalo prijateljicama i rodbini, a kako eto više manje svi imaju nekih sličnih tegoba, tako sam im počela praviti gel protiv bolova i on je kod svih izazvao oduševljenje svojim djelovanjem. Sada slobodno mogu reći da mi je to “hit” proizvod.

www.aromaterapijaviola.com

Taj gel izrađujem od gela aloe vere, biljnog glicerola i eteričnih ulja koja djeluju analgetski (lovor, kamfor, petitgrain…), protuupalno (limunski eukaliptus, litsea citrata…) i pospješuju cirkulaciju (ružmarin cineol, đumbir, crni papar…).

S obzirom da je izbor eteričnih ulja s navedenim djelovanjima puno veći od ovih nabrojenih, to mi daje slobodu i mogućnost kombiniranja, pa tako taj gel nije uvijek potpuno istog sastava, ali zadovoljstvo njegovim djelovanjem je definitivno uvijek prisutno.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima
www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.